Sahabat@Dusun Bayu

Sunday, October 31, 2010

Belalunya Oktober 2010... Tibanya November 2010

Salam...

Apa khabar sahabat-sahabat blogger Poet Dusun Bayu...?
Saya doakan agar kamu semua sihat-sihat sahaja...

Hanya beberapa minit sahaja lagi, maka berlalulah Oktober 2010...
Dan akan tiba pula November 2010...
Terlalu cepat rasanya bulan Oktober ini berlalu...
Dan seperti tahun-tahun yg lepas,
bulan Oktober sememangnya merupakan bulan yg banyak menyimpan 
kenangan & sejarah dalam diari hidup saya...

Bulan November pula menjelma...
Sudah pastinya bulan ini juga menjadi bulan yg sangat bermakna kepada anda...
Hmmm... Hari lahir si dia...
Yup... Saya ingat lagi...
Hehe...

Selamat datang November 2010..
Berlalulah kau wahai Oktober 2010...

Sekian...

~~~...Sudah mula study untuk exam PTD... Hehe...~~~

Friday, October 29, 2010

Selamat Ulang Tahun Kelahiran Untuk Kak Lyndawawa

Salam...

Entri tok khas untuk Kak Wa...
Sempena Ulang tahun kelahirannya yg ke-..... Tetttt....
Hehe...
Iboh ktkorg pelik k...
Nang entri tok makey bahasa Melayu Sarawak...
Mun ktkorg x faham padah k...
Haha...

Oklah...
Selamat Ulang Tahun Kelahiran Kepada Kak Lyndawawa...
Semoga dipanjangkan umo & dilimpahkan rezeki yg banyak...
Semoga semua impian ktk akan tercapai..
Hehe...

Kmk doakan ktk sentiasa hepi & berbahagia selalu...
Semoga ktk dgn Mr.Arjuna ktk cepat2 kawen...
Jemput kmk lak k...
Hehe...

Toklah Kak Wa yg cute ya...Hehe...

Selamat Menambah umo Kak Wa..Haha...

Kmk ada hadiah utk ktk...
Lelah kmk besusun nak beli Kek Secret Recipe k ktk...
Mun x cayak tangga ktk gambar dibah ya...Huhu...

Cayak x kak???
Hehe...

Dapat juak kmk beli kek ya utk ktk...
Lelah juak kmk mujuk cdak nyuruh molah agik...Sbb dah abis bah...Huhu...

Yah...Kek tok utk ktk kak...Hehe.. Ambiklah k...
Mkn sampey abis...Hehe...

Hmmm... Hadiah ktk sigek gik...
Kamera DSLR utk ktk...
Hehe...

Tok kamera impian kmk kak...
Kmk berik ktk k...Ambiklah kak..
Hehe...

Oklah kak...
Ktk tauk nak tok entri Auto publish...
Hehe...

Khas utk ktk...
Semoga ktk suka k...
Gudluck 4 ur Final Exam kak..Hehe...

Sekian...

~~~...Dpt kol free nak...? Kol lah Arjuna ktk k...Hehe...~~~

Thursday, October 28, 2010

Follower Poet Dusun Bayu Yg Ke-300

Salam...

Apa kaba kitak orang semua...?
Kamek arap kitak orang semua bait-bait ajak...
Hehe...

Sahabat-sahabat faham tak apa yg saya tulis kat atas tu..?
Bahasa Melayu Sarawak tu...
Senang je nak faham..
Hehe...

Baik la, Poet Dusun Bayu dah ada 300 orang pengikut...
Terima kasih kepada sahabat-sahabat blogger yg sudi menjadi pengikut blog yg tak seberapa ini...
Sokongan anda semualah yg menaikkan semangat saya untuk terus berblogging...

Nak tahu tak siapa yg menjadi pengikut yg ke-300 Poet Dusun Bayu ni...
Blogger yg bertuah itu adalah...


Klik pada gambar untuk paparan lebih jelas...

Itulah header blognya..Hehe...

Kalau nak tahu lebih lanjut ttg blog tu, singgah la ke sana k...

Thanks kepada empunya blog sbb sudi jadi follower blog Poet Dusun Bayu ni...
Hehe...

Sekian...

~~~...Kak Wa sedang menghitung detik usianya yg semakin bertambah..Hehe..~~~

Wednesday, October 27, 2010

Kalau Aku Dah Edit Gambar

Salam...

Selamat petang sahabat-sahabat blogger yg disayangi...
Tengah buat apa tu...?

Apa...? Tidur...!
Tak baik tidur petang ni...
Orang kata kalau suka tidur petang memori untuk mengingat menjadi kurang...
Hehe...
Orang kata la.. Bukan saya kata...
:-)

Jadi, apa kata isi masa terluang petang-petang ni dgn perkara yg berfaedah...
Contohnya, main sudoku ke...
Joging je...
Memancing ke...
Main bola ke...
Main layang-layang ke...
Hehe...

Kalau saya pulak, saya suka meng"edit" gambar...
Hehe...

Kalau saya dah mula edit gambar, memang saya akan berada dalam dunia saya la...
Maaf la kat sape2 yg call & msg saya bila saya tengah khustuk edit gambar...
Memang saya dah x ingat dengan hp saya...
Hehe...

Kmk mntk maap k Kak Wa...
Boh jerak k...
Lak mun free call kmk agik..
Hehe...

Hmmm...
Semalam saya edit gambar ex-rumate saya...
Kawan baik saya juga...Hehe...
Sebenarnya dah lama x edit gambar guna Adobe Photoshop...
Tengoklah hasilnya k...

Ini adalah gambar asal SEBELUM diedit...

Tengok pula gambar yg SELEPAS diedit ni k...

Inilah gambar yg telah siap diedit...Hehe...

Macam gambar kat studio tak...?
Hehe...

Kalau Shahrol pakai baju kemeja & blazer mesti korg percaya kalau saya 
ckp gambar ni ambik kat studio kn...?
Huhu...

Ok la, sekian dl k...

~~~...Petang ini mcm nak hujan lagi...~~~

Tuesday, October 26, 2010

CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly

Salam...

Apa khabar sahabat-sahabat blogger yg disayangi...?
Saya doakan kamu semua baik-baik sahaja..
Hehe...

Sudah lama rasanya saya tidak menyertai peraduan yg dianjurkan oleh sahabat-sahabat blogger...
Kebetulan ada peraduan yang berkaitan dengan konvokesyen...
Jadi saya pun tertarik & berminat untuk menyertainya...
Hehe...

Thanks kepada Kak Teja yg menjemputb saya utk menyertai peraduan ini..
Hehe...

Inilah Banner peraduan yg saya maksudkan...

Setiap peraduan mesti ada syarat-syaratnya...
Kalau anda nak tahu syarat-syaratnya...

Setiap peraduan juga mesti ada hadiahnya...
Mari kita lihat hadiah-hadiahnya...

Inilah hadiah-hadiahnya...
Hehe...

Untuk pengetahuan anda semua, peraduan ini akan berakhir pada:
31 OKTOBER 2010
Jam 11:59 malam

Alhamdulillah... Saya & rakan-rakan seperjuangan telah bergraduat pada 12 Oktober 2010 yg lepas...
Setelah 4 tahun menuntut ilmu di Universiti Putra Malaysia...
Akhirnya kami semua berjaya menggenggam segulung Ijazah...
InsyaAllah, kami semua akan bergelar guru & akan mendidik anak bangsa menjadi insan yang berguna...
Amin...

Baiklah... Inilah gambar yang saya pertaruhkan untuk peraduan ini...

Gambar ini diambil di Ladang UPM yg sangat popular menjadi tempat penggambaran filem...
Antara filem yg membuat penggambaran di Ladang ini ialah Magika & Lagenda Budak Setan...
Hehe...

Saya nak tag sahabat-sahabat blogger saya yg bertuah...Hehe...

10. Sapa2 yg nak join k... Hehe...

Sekian...

~~~...Hujan petang...~~~

Monday, October 25, 2010

Kamu Buat Aku Tersenyum Semula

Salam...

Apa khabar sahabat-sahabat blogger...?
Senyum-senyumlah selalu...
Kerana senyum itu pengubat duka...
Hehe...

Kamu... Kamu nak tahu tak...?
Kamu buat saya tersenyum semula...
Bila saya tengok muka buku kamu...
Bila saya tengok gambar-gambar kamu...
Membuatkan saya tersenyum semula...
Sambil-sambil senyum...
Saya "like" gambar kamu itu...
Hehe...

Kamu memang comel...
Kamu memang cantik...
Kamu memang sweet...
Sweet sangat...
Sebab tu banyak je semut jantan datang & cuba mendekati kamu...
Hehe...

Saya baru je tgk gambar kat muka buku kamu...
Suka..Suka...Suka...
Hehe...
Chantek...
Hahaha...

Saya mintak izin letak kat entri saya ni k...
Hehe...

Saya suka gambar kamu ni..Hehe...

Gambar kamu yg ni pun sweet jugak.Hehe...

Kamu... Ramai yg tanya kenapa saya suka sangat kat kamu...
Hehe...

Kamu tahu tak kenapa saya suka kamu...?
Hmm... Mesti la kamu tak tahu...
Saya je tahu..Hehe...

Biarlah saya je tahu...
Hehe...

Cukuplah kamu menjadi Pujaan Hati dalam angan-angan saya je...
Huhu...

Hmmm... Ok lah kamu...
Tak nak tulis banyak-banyak lagi...
Nanti ada yg menyampah dgn saya...
Hehe....

Thanks kamu sbb buat saya tersenyum lagi...
(Khas untuk kamu...Yup, kamu tahu kamu siapa... Hehe...)

Sekian...

~~~...Bersabar menunggu keputusan penempatan guru...~~~

Sunday, October 24, 2010

Tag daripada Kak Lyndawawa

Salam...

Apa khabar sahabat-sahabat...?
Selamat berhujung minggu saya ucapkan...
Hehe...

Kali ni saya ditag oleh Kak Wawa...
Kakak yg comel..Hehe...

 Inilah Kak Comel tu... Hehe...

Soalan & jawapannya...

1. Apa benda yang paling penting dalam hidup kamoo?
Benda...? Hmmm... benda yg paling penting dalam hidup saya ialah  benda yg boleh memberi manfaat kepada kita semua... Hehe...


2. Benda yang terakhir kamoo beli guna duit sendiri?
Sotong... Nak buat umpan memancing esk... Hehe...

3. Di manakah tempat kamoo ingin melangsungkan perkahwinan dan tema?
Kat rumah je...
Hehe...
Tapi, kalau ikut angan-angan nak buat kat banquet hall Pullman Hotel Kuching...
Temanya, ala-ala dalam taman gitu... Hehe...

4. Adakah kamoo sedang bercinta sekarang?
Yup... Mencintai-Nya sepenuh hati...
Hehe...

5. Berapa lama kamoo akan mencintai kekasih kamoo?
Selagi nyawa dikandung badan... Takkan terpadam kasih yg tersulam... Hehe...

  6. Novel/ buku/ majalah yang terakhir kamoo beli?
Sudoku...

7. Apa nama penuh kamoo?
Hmmm... Alhamdulillah... Azwandy Muhamad nama diberi... Hehe...

8. Antara mak dan ayah mana yang kamoo lebih mesra?
Dua-dua mesra... Sayang mak & ayah... Hehe...

9. Adakah kamoo basuh baju sendiri?
Masa kat asrama sekolah dulu basuh sendiri...
Masa kat kolej kat UPM pun saya basuh sendiri...
Sekarang dah ada kat rumah... Mak yg basuhkan...
Anak bertuahkan saya ni... Hahaha....

10. Bila tarikh  lahir kamoo dan kat mana kamoo sambut tahun lepas?
18 Oktober... Baru je minggu lepas... Hehe...
Tahun lepas sambut di Kolej Canselor...
Kat bangku batu tepi blok Masria...
Masa tu baru lepas pertandingan nasyid interkolej...Hehe...

11. Bagitahu tiga perkara tentang orang yang tag kamoo?
Kak Wa comel...
Student UNIMAS...
Nya maok kamera DSLR... Lak kmk nyuruh Mr. Arjuna nya meli... Hehe...

12. Lima blogger yang kamoo nak tag:
Mr. Qamarul
Once I Talk
  Aniza Wahit
Warkah Untuk Bonda
  Wan Hairi

Kepada yg ditag... Sila la jawab k...
Hehe...

Sekian...

 ~~~...Esk mau pegi memancing..Hehe... Jom ikut aku Mr.Q~~~

Friday, October 22, 2010

Pujaan Hati Lagi: Khas Untuk Kamu (Video)

Salam...

Rasa sekejap je kita bertemu lagi dengan penghulu segala hari...
Hari Jumaat...
Hehe...

Semoga kita semua sentiasa diberkati oleh-Nya...

Hmm...
Entri kali ni mengenai Pujaan Hati lagi...
Setiap org mesti mempunyai pujaan hati masing-masingkan...?
Saya pun ada pujaan hati saya...
Hehe...
Nak tahu tak siapa pujaan hati saya...?
Rasa-rasanya kamu semua dah tahukan...?
Tak payah la saya nak publish pujaan hati saya tu...
Nanti ada jugak yg menyampah dgn saya...
Hehehe...

Lagu ini Khas untuk Kamu...
Yup... Kamulah...
Eh... Betulah kamu tu...
Haa.... Kamu...
Hehe...

Dengarlah lagu ni k...
Siap dengan videonya lagi...
Kalau nak lirik lagu ni, cari je kat entri saya yg lepas k....

Video Lagu PUJAAN HATI by KANGEN BAND


Lagu ini Khas untuk Kamu tau...
Hehe...

Sekian...

~~~...Kepada yg tegur gambar kat wallpaper hp saya hari tu... Saya dah tukar gambar tu..Huhu.. Thanks k...~~~

Thursday, October 21, 2010

Sudah Berada Di Dusun Bayu

Salam...

Apa khabar sahabat-sahabat..?
Semoga semuanya berada dalam keadaan baik-baik sahaja...
Hehe...

Alhamdulillah...
Sekarang ini saya sudah berada di Dusun Bayu...
Setelah 20 hari berada di bumi Serdang...
Untuk menghadiri Majlis Konvokesyen UPM yg ke-34...
Hehe...

Apabila sudah berada di Dusun Bayu...
Rasa rindu pula kepada mereka yg berada di bumi Serdang...
Huhu...

Rasanya baru semalam pergi mendaftar di Kolej Canselor..
Huhu...

Serius rindukan kenangan yg sentiasa mekar di ingatan ini...
Hehe...

Lepas ini, saya akan mula ber"blogwalking " semula...

Maaf la kepada sahabat-sahabat blogger kerana sudah lama tidak menjenguk ke blog kamu...
Huhu...

Gambar ini khas untuk anda semua...


Gambar konvo lagi...Hehe...

Jangan jemu tgk gambar konvo saya k..
Hahaha...

Sekian...

~~~...Bila agaknya keputusan penempatan guru akan keluar eh...?~~~

Wednesday, October 20, 2010

20102010: Hari Terakhir Di Kolej Canselor, UPM

Salam...

Apa khabar sahabat-sahabat blogger yg disayangi...?
Semoga semuanya berada dalam keadaan baik-baik sahaja...

20102010 (Rabu)
Hari ini merupakan hari terakhir saya berada di Kolej Canselor, UPM...
Kali ini hati saya berasa sedikit berat mahu meninggalkan Kolej Canselor ini...
4 tahun tinggal di Kolej Canselor...
Semangat Canselorian sentiasa bersemadi di hati saya...

Terasa berat untuk meninggalkan Kolej Canselor ini kerana entah bila akan dapat kembali semula ke sini...
Tempat yg banyak mengajar saya erti kehidupan...
Erti berdiri di kaki sendiri...
Tempat mengenali sahabat-sahabat...
Tempat kenangan bermain cinta...
Tempat belajar menjadi pemimpin...
Tempat menimba ilmu rekreasi...
Tempat bertepuk tampar dengan sahabat-sahabat...
Huhu...

Reccan's...
Majlis Tertinggi Mahasiswa...
Kursus Kepemimpinan Canselor...
Canselor Instructor Course...
Majlis Makan Malam Rasmi...
Majlis Anugerah Canselor...
Sambutan Aidilfitri Canselor...
RAUDAH...
Perkampungan Canselor...
Minggu Perkasa Putra...
Kursus Pendedahan Rekreasi...
Persada Canselor...
Dan...
Lain-lain aktiviti & program....
Sentiasa berada dalam kotak kenangan saya...
Tidak akan saya lupakan sampai bila-bila...

Sahabat-sahabat saya semuanya sudah membawa haluan masing-masing...
Tahniah kepada sahabat-sahabat yg berjaya & sudah mula bertugas di tempat kerja yang baru...
Kepada sahabat-sahabat yg bakal posting, tahniah juga diucapkan...
InsyaAllah, suatu masa nanti kita akan berjumpa lagi...

Terima kasih kepada Qamarul, Kak Nat, Fidah, Mai, Odah, Ajaq, Sani & Lokman yg bersama-sama menyambut hari lahir saya yang terakhir di Kolej Canselor pada 18.10.2010 yg lepas...
Serius saya terharu...
Hehe...

Terima kasih kepada semua yg wish birthday saya...
Semoga anda semua juga diberkati oleh-Nya..

Terima kasih kepada Ajaq & Abu kerana mengizinkan saya menumpang di bilik mereka sepanjang minggu Konvokesyen UPM yg lepas...

Terima kasih kepada adik-adik junior di Kolej Canselor....
InsyaAllah, sekiranya ada kesempatan kita berjumpa lagi...

Terima kasih kepada adik saya yg comel iaitu Fara & Hanis...
Doakan abg berjaya ...
Ingat pesan abg...
Hehe...

Terima kasih kepada semua....

~~~...Yang pastinya saya akan merindui kamu semua...~~~

Monday, October 18, 2010

Selamat Hari Lahir Kepada Azwandy Muhamad

Salam...

Hepi besday to u...
Hepi besday to u...
Hepi besday to Azwandy...
Hepi besday to u...
Hehe...

Siapa Azwandy ni...?
Hehe...

Kalau nak tau, dia la pemilik blog Poet Dusun Bayu ni...
Hehe...

18 Oktober 1986...
Saya telah selamat dilahirkan di hospital umum Sarawak...
Dan sekarang...
18 Oktober 2010...
Saya sudah berusia 24 tahun...
Alhamdulillah...
Masih lagi diberi kesempatan untuk hidup di muka bumi ini...

Terima kasih kepada mak & bapa saya kerana telah membesarkan saya dgn penuh kasih & sayang...
Terima kasih kepada keluarga saya... Abang-abang, kakak & adik-adik saya...
Saya sayang kamu semua...

Terima kasih juga kepada sahabat-sahabat...
Guru-guru, pensyarah-pensyarah...
Anak-anak murid...
Terima kasih semua...

Doakan kebahagiaan & kegembiraan saya k...
Doakan saya dipanjangkan usia juga...
Doakan semoga semua impian saya akan tercapai juga k...
Hehe...




Eh...Apa kne mengena Cik Heliza dgn entri ni...Hehe...
Saja je... Semoga saya akan dpt isteri mcm Cik Ija ni..Hehe...


Saje je letak gambar ni..Hehe...




Oklah...


Sekian dulu k...
Hehe...


~~~...Mahu hepi2 selalu...~~~

Sunday, October 17, 2010

Pujaan Hati by Kangen Band (Lirik & Video)

Salam...

Entri kali ni kita layan lagu ni pulak k...
Lagu ni Kak Wa yg bagi kat saya...
Dia suruh saya dengar...
Best lagu ni...
Sedih...
Huhu...

Ni lirik lagu tu....

Pujaan Hati
Kangen Band

hei pujaan hati apa kabarmu
ku harap kau baik-baik saja
pujaan hati andai kau tahu
ku sangat mencintai dirimu

hei pujaan hati setiap malam
aku berdoa kepada sang Tuhan
berharap cintaku jadi kenyataan
agar ku tenang meniti kehidupan

* hei pujaan hati, pujaan hati
pujaan hati, pujaan hati

mengapa kau tak membalas cintaku
mengapa engkau abaikan rasaku
ataukah mungkin hatimu membeku
hingga kau tak pernah pedulikan aku

cobalah mengerti keadaanku
dan cobalah pahami keinginanku
ku ingin engkau menjadi milikku
lengkapi jalan cerita hidupku

hei pujaan hati, pujaan hati

hei pujaan hati setiap malam
aku berdoa kepada sang Tuhan
berharap cintaku jadi kenyataan
agar ku tenang meniti kehidupan

Kak Wa, kmk copy lirik lagu tok dari blog ktk..Hehe...
Makseh k...

Dengar la lagu ni k...


Kepada Kak Wa....
Iboh sedih2 k...
Semoga ktk dgn Si Arjuna ktk bait2 ajak....
Hehe....

Sekian...

~~~...Satu hari lagi...Hehe...~~~

Saturday, October 16, 2010

Dua hari lagi

Salam...

Apa khabar sahabat-sahabat blogger yg disayangi...?

Maaflah sebab saya jarang "blogwalking" ke blog sahabat-sahabat...
InsyaAllah...
Lepas ini saya akan mula ber"blogwalking semula...
Hehe...

Tinggal 2 hari saja lagi...
Hehe...

Apa yg 2 hari tu...
Hmmm...
Kamu tahukan apa yg 2 hari lagi tu...
Hehe...

Kalau tak tahu, tunggu je 2 hari lagi k...
Kamu tahu la nanti...

Kak Wa @ Lyndawawa
a.k.a.

Sila tunaikan janji kamu...
DSLR Nikon D7000 ok...
Hehe...

Boh lupak kak...
Kmk tunggu k..
Hahaha...

Thanks jgk kpd Kak Wa sbb suruh saya dengar lagu Pujaan Hati by Kangen Band...
Best lagu ya kak...
Tapi, sedih....
Huhu...
Sedih-sedih pun kmk dengar juak..Hehe...

Sekian...

~~~...Aku bukan terdesak untuk mencari cinta... Bukan terdesak mencari m.we...~~~

Thursday, October 14, 2010

Entri Pasal Konvo lagi

Salam....

Apa khabar sahabat-sahabat Poet Dusun Bayu...?

Saya doakan kamu semua sihat-sihat sahaja...

Entri kali ini pun masih lagi dalam mode konvo...
Hehe...

Ye la... Baru sahaja tamat majlis konvokesyen ke-34 Universiti Putra Malaysia...
Rasa sekejap je masa berlalu...
Rasa sekejap je 4 tahun saya dan sahabat-sahabat seperjuangan belajar bersama...
Bermain bersama...
Makan bersama...
Tidur bersama...
Hehe...

Yang pastinya, saya akan merindui sahabat-sahabat semua...
Huhu...

Hasil editing saya... Guna Picnik je... Hehe...

Kesian Faiz & Nazrin a.k.a. Bonet jadi zombie...
Hahaha...

Siapa pula yg bertopeng tu...?

Cuba teka...
Hehe...

Sekian dl utk entri kali ini k...
 
~~~...Hidung tak mancung, pipi tersorong-sorong...~~~

Wednesday, October 13, 2010

Majlis Konvokesyen Saya

Salam..

Wa.... Penatnya...
Huhu...

Walaupun penat tapi seronok sangat...
Alhamdulilah...
Selesai Majlis Konvokesyen saya ptg tadi...
Rasa bangga sangat..Hehe...
 
Terima kasih kepada mak & bapa saya yg banyak menyokong & membantu saya...
Thanks sbb datang konvokesyen anakanda mu ini...
Hehe...

Entri kali ni simple je...
Banyak yg nak saya tulis...
Tapi, penat sangat ni...
Jadi, silalah tatap gambar konvokesyen saya ini k...
Hehe...

Sebahagian daripada sahabat-sahabat seperjuangan saya...

Tahniah kepada sahabat-sahabat Bacelor Pendidikan (Pengajaran Bahasa Malaysia Sbg Bahasa Pertama)
Yang pastinya, saya akan merindui korang semua...
Huhu...

Terima kasih kepada sahabat-sahabat yg datang konvo saya...
Thanks kpd yg bagi bunga & hadiah...
Hehe...

Sekian...

~~~...Thanks kpd adik ku yg comel Fara & Anis sbb ajak abg kluar dgn mmbr2 korang..Hehe..~~~

Tuesday, October 12, 2010

Heliza Helmi Pun Konvo Juga Pada 11.10.2010

Salam...

Selamat pagi semua...Hehe...

Heliza Helmi pun konvo juga semalam...
11.10.2010

Tahniah diucapkan kepada Cik Ija....
Pujaan hatiku...Hehe...


Comel je Cik Ija ni..Hehe...


Kita konvo sama-sama ye Cik Ija..
Hehe...

Sekian....

Sunday, October 10, 2010

Selamat Pagi 10.10.10 Semua

Salam...

Selamat pagi semua...
Sahabat-sahabat apa khabar?
Semoga sihat-sihat sahaja k...
Alhamdulillah.. Saya sihat sahaja...

10.10.10
Tarikh hari ini...
Cantikkan tarikh tu...?
Hari ini ulang tahun perkahwinan kakak saya & suaminya...
Semoga mereka sentiasa berbahagia hendaknya...

Hari ini juga ada sahabat saya yg berkahwin...
Tahniah kepada Siti Dahliana yg akan melangsungkan perkahwinan hari ini...
Semoga berbahagia & berkekalan hingga akhir hayat....

Dan...
Hari ini hari konvokesyen dia...
Nak pegi ke tak eh...?
Saya tak nak spoil kn mood dia...
Hmmm.....
Tengok la mcm mana...
Kalau ada, ada la saya pegi...
Tahniah kepada sahabat-sahabat Bacelor Sains(Pembangunan Sumber Manusia)
yg akan bergraduat petang ini...

Sekian....

~~~...Saya maafkan awak...~~~

Saturday, October 9, 2010

Genap 3 Tahun

Salam...

Hari ini genap 3 tahun berkawan dengan awak...
Memang saya nak lupakan awak...
Tapi, tepat pkl 12 tgh malam tadi, alarm hp saya berbunyi...
Tengok-tengok kat skrin tulis
"Genap 3 Tahun Berkawan dengan Si Dia.."

Sebab tu saya send mesej kat awak...
Saya masih anggap awak kawan saya...
Walaupun kita dah tak ada hubungan "istimewa" lagi...

Tak sangka pulak awak bagi msg mcm tu kat saya...
Huhu...

Tapi, xpe...
Saya hormat apa yang awak nak...

Sekian...

~~~...Mode sedih lagi... Benci...!~~~

Friday, October 8, 2010

Warkah Untuk Bonda Bagi Anugerah Kepada Poet Dusun Bayu

Salam...
 
Selamat pagi semua...
Alhamdulillah...
Peot Dusun Bayu dapat anugerah lagi...
Kali ini, Poet Dusun Bayu dapat anugerah daripada

Pemilik blog Warkah Untuk Bonda ini merupakan junior saya semasa di Kolej Canselor...
Tapi, ktorg sama konvo..
Hehe...

Saya selesa memanggil beliau dgn nama Husna...
Hehe...

Sangat comel orangnya...
Pandai pulak tu...
Baik budi bahasanya...
Hehe...


1. Write 5 interesting facts about the person who gave u this award 
- Pandai...
- Comel...
- Baik...
- Lemah lembut...
- Tidak lokek dgn senyuman...

2. Write 5 down 10 interesting facts about yourself and your hobby
-Tinggi skrg 170cm dari paras laut...
- Kamek org Sarawak...
- Org panggil saya Poet...
- Pandai masak.... Air & nasi... Haha...
- Single lagi..Haha...

Hobi...
- Blogging...
- Memancing...
- Camping...
- Join aktiviti rekreasi...
- Karaoke...
- Suka kaco Qamarul...
- Fotograpi...
- Editing...
- Designing...

3. Saya bagi award ni kepada semua komentar & sahabat-sahabat blog Poet Dusun Bayu...
Hehe...

Terima kasih ye Husna comel sbb bagi award ni kepada saya...
Hehe...

Sekian..
 
~~~...Dalam proses edit gambar outdoor konvo...Hehe...~~~

Thursday, October 7, 2010

Minggu Konvokesyen Universiti Putra Malaysia Kali Ke-34

Salam...

Sahabat-sahabat blogger Poet Dusun Bayu apa khabar?
Semoga sihat-sihat sahaja hendaknya k...

Minggu ini & minggu depan, kebanyakan entri Poet Dusun Bayu akan tertumpu kepada
Majlis Konvokesyen Universiti Putra Malaysia Kali Ke-34...

Hari ini saya dan sahabat-sahabat saya menghadiri majlis raptai penuh majlis berkenaan...
Dapatlah berjumpa dengan sahabat-sahabat seperjuangan...
Hehe...

Selepas itu, kami semua bergambar sakan di fakulti kami iaitu Fakulti Pengajian Pendidikan...
Dah puas bergambar di situ, kami semua bergambar pula di ladang UPM...
Kalau anda semua nak tahu, ladang UPM ini sering menjadi lokasi pengambaran filem...
Antaranya filem Lagenda Budak Setan & Magika...

Ladang UPM ini memang cantik...
Hehe...

Akhirnya dapat juga kami menjejakkan kaki kami ke ladang UPM ni...

Posing istimewa untuk sahabat-sahabat blogger Poet Dusun Bayu...
Hehe...
 
Kami semua gembira sangat masa bergambar sakan tadi...
Malam ini ada bbq pula...
Harap-harap ramai la yg join...

Untuk entri-entri yg seterusnya, Poet Dusun Bayu akan banyak masukkan gambar...
Nanti saya akan upload gambar lagi k...
Masih dalam proses suntingan...
Hehe...

Esok, mak dan ayah saya akan sampai ke sini...
Semoga mereka selamat sampai...
Amin...

Adios...

~~~...Bestnya bergambar bersama-sama sahabat seperjuangan yg sama-sama berjuang selama 4 tahun di UPM...~~~

Wednesday, October 6, 2010

Tak Nak Dah Sedih-Sedih

Salam...

Apa khabar sahabat-sahabat blogger...?

Semoga berada dalam keadaan sihat-sihat sahaja...
Hehe...

Entri yg lepas mode sedih je kn...?

Tak nak la sedih-sedih lagi...
Betul tak...?

Kita kena hadapi kehidupan ini dengan gembira...

Hargai apa yang kita ada...

Yang lepas, kita jadikan pengalaman yg cukup bermakna buat kita...

Terima kasih kepada semua yang bagi komen kat Poet Dusun Bayu ni...

Sayang korang semua...

Hehe...

Adios....

~~~...Aku redha kalau itu yg terbaik untuk aku dan dia...~~~

Tuesday, October 5, 2010

Lagu Di Saat Aku Mencintaimu by Dadali

Salam...

Layan lagu jiwang sikit pagi-pagi buta ni...
Huhu...

Saya pun dah jd mcm Cik Autumn skrg ni...
Dengar lagu ni sebelum tidur...

Macam mana tak teringat...
Huhu...

Serius... Lagu ni memang sedih...
Kalau dgr betul-betul & hayati lagu ni, boleh nangis tu...
Saya tak nangis la...

Kamu yg nangiskan...?
Betul tak...
Hehe...

Dengarlah lagu ni k...

Lirik Lagu
Di Saat Aku Mencintaimu
Dadali

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

 *(Perempun)

Semoga engkau kan mengerti, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta..............

Ini video Lagu Di Saat Aku Mencintaimu
Dadali


Sedihkan lagu ni...?
Huhu...

Kepada sesiapa yg sedang menghadapi @ mengalami situasi dalam lagu tu,
Semoga kamu tabah & kuat k...

Semua yg berlaku ada hikmahnya...

Sekian...

~~~...Serius lagu ni mmg sedih bagi aku...Huhu...~~~

Saya Tak Mungkin Dapat Lupakan Awak

Salam...

Awk, saya mintak maaf...
Saya tak dapat tipu diri saya...
 
Saya sayangkan awak sangat-sangat...
Sampai sekarang pun saya masih sayangkan awak...
 
Awak tetap ada dekat dengan saya...
Awak tetap ada dalam ingatan saya...
Awak tetap ada dalam hati saya...

Tak Mungkin Saya Dapat Lupakan Awak...

Mungkin awak dapat lupakan saya...
Tapi, tak mungkin saya dapat lupakan awak...

Saya percaya pada jodoh...
Saya percaya pada takdir...

Semoga awak akan lebih bahagia lepas ni...

Sekian...

~~~...Semua org tanya, kenapa aku makin kurus... Hmmm...~~~

Monday, October 4, 2010

Poet Dusun Bayu Dapat Anugerah Blog Hebat

Salam...

Selamat Pagi Semua...
Hehe...

Saya dengan ini mengumumkan bahawa saya telah dianugerahkan dengan
Anugerah Blog Hebat...!

Anugerah ini telah diberikan oleh


Inilah Anugerah Blog Hebat yg Poet Dusun Bayu dapat...
Hehe...

Tapi, hebat ke blog saya ni...?
Saya pon x tahu celah mana yg hebat kat Poet Dusun Bayu ni...

Apa-apa pun saya ucapkan terima kasih kepada Cik aJa
kerana memberikan anugerah ini kepada saya...
Hehe...

Macam biasalah, kena jawab soalan bila dapat award mcm ni...
Hehe...

♪ Nama blog anda buat masa ini?
Poet Dusun Bayu
♪ Anda rasa blog anda hebat?
Saya pun x pastila blog saya ni hebat atau x... Tapi, Cik aJa ckp hebat... Hehe...
♪ Benda yang anda sayang ?
Benda eh...? Hmm... Kalau benda... Semua benda yg saya sayang la..hehe...
♪ Anda tengok waktu dekat mana ?
Jam/hp
♪ Web sesawang yang selalu anda jenguk ?
 Blog & Facebook

♪ Letak TIGA hingga LIMA blog yang anda rasa 'BLOG HEBAT' .
Trimarta Aniza Wahit

Sila la ambik anugerah anda k...
Hehe...

Sekian...

~~~...Esok nak settlekan jubah utk konvokesyen...~~~

Aku & Dia

Daisypath Anniversary Years Ticker