Sahabat@Dusun Bayu

Saturday, March 29, 2008

Cerita masa sekolah rendah dulu...

salam...



kwn2 msti nak tau ape ceritanyekn...

hmmm... cerita ni kwn2 pun pernah lalui gak dulu..

biasa la masa kecik2 kn... mcm2 je kerenah...

ok la, slmt membaca...



- kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau.salesman susu pon camtu gak.



- kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.



- RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm btl....



- pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.



- main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!



- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.



- cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.



- bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.



- time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...



- main game 2D. super contra, supermario, street fighter, sume pakai tape.



- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.



- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...



- balik skola beli JoJo x pon Dendang.Tora pon best gak. Beli semata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.



- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...



- Siri kartun; power rangers, ultraman,transformers, ninja turtles, thundercats, maskman, flashman, Gaban dan mcm lg. tapi, smpai skrg pon kwn sy suke tgk cite2 ni...



jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg x brubah,muda cume skali so kite enjoy... !!!!

1 comment:

Tutor Comel PBMP said...

Salam Wandy,

Bila mengenang balik nostalgia sekolah, barulah terasa betapa diri ni dah menjadi 'warga emas'...waaaaa waaaaa!

Teruskan menulis.Seronok tengok budak-budak sekarang boleh menukang kata.Ceh, macam aku dah tua sangat!Hahaha!

Aku & Dia

Daisypath Anniversary Years Ticker