Sahabat@Dusun Bayu

Monday, December 28, 2009

Sori Kepada Sahabat2 blogger...

Salam...

Sori la kepada blogger2 sbb Poet Dusun Bayu x sempat nak update blog ni...

Minggu lepas terlalu sibuk...

Nak online pon x sempat...

Thanks kepada sahabat2 blogger yg sentiasa mengikuti blog ini...

InsyaAllah... Blog ini akan diupdate lepas ni...

Sekian...

~~~......Thanks kepada sabahat2 blogger yg klik kat nuffnang...Hehe...~~~

Thursday, December 24, 2009

Bingkisan Dari Australia

Salam...

Alhamdulillah... Hari ini aku diberi kesempatan untuk membuat entri baru utk blog ni...

Minggu ni agak sibuk sikit...

Sebab tu la x sempat nak update blog...

Terima kasih kepada sahabat2 blogger yg sentiasa menjenguk blog ni...

Terima kasih gak kepada mmbr2 blogger yg follow blog ni...

Terima kasih daun keladi... Kalau sudi, singgah la lagi... hehe...

2 minggu yg lepas rumate aku berangkat ke Melbourne, Australia...

Dia pergi dgn beberapa org lagi mmbr cosmate dia & pegawai pengiring utk program mobiliti pelajar...

Alhamdulillah... 2 hari yg lepas diorg semua selamat sampai semula ke Malaysia...

Macam biasalah... Rumate aku akan belikan somting utk aku...

Nak tau x ape yg dia beri kat aku...?

Inilah bingkisan dari Australia yg rumate aku bagi... Hehe...

Thanks utk rumateku...

Lepas ni negara mana pulak la dia pergi...

Sebelum ni dia dah pergi London... Pastu pergi Bali... Pergi Australia...

Jeles plak aku dgn rumate aku ni... Huhu...

Apa2 pon rezeki masing2...

InsyaAllah ade rezeki, nanti pergi jugak la kn... Hehe...

Ok la... Tu je utk entri kali ni...

~~~.......Nanti si dia nak g Bandung plak... Nak ikut... Huhu...~~~

Saturday, December 19, 2009

Cuba utk jadi yg terbaik disisinya

Salam...

Aku Cuba Untuk Jadi Yg Terbaik di Sisinya...

Namun, aku harapkan juga yg terbaik daripadanya...

Sekian...

~~~.......Maafkan seandainya menambahkan kekusutan yg menimpa...~~~

Tuesday, December 15, 2009

Black & White Photography Contest

Salam...

Poet Dusun Bayu diajak oleh sorg mmbr blogger utk join contest ni...

Rasanya macam menarik jugak contest ni...

Black & White Photography Contest...



Gambar hitam & putih...

Aku pun carilah gambar yg menarik utk dihitamputihkan...

Hehe...

Hasilnya gambar kat bawah ni...

Gambar ni diambil selepas acara tarik tali di pantai Pulau Pangkor... Penat giler masa ni... Huhu...

Utk pengetahuan korang contest ni sampai 25 Disember 2009...

Kalau berminat, join la k...

For more information: http://thecamerajunkie.blogspot.com

~~~........Join contest ni utk suka2 aje...~~~

Monday, December 14, 2009

Ragam naik train di Jepun

Salam...

Nak tgk x ragam naik kereta api di Jepun...

Sangat jauh perbezaannya dgn kita...

Kalau kat negara kita, polis yg jaga kat situ dah tiup wisel kalau dah penuh...

Kat Jepun, siap tolong penuhkan plak tu...

Huhu...

Macam mana la keadaan dalam kereta api tu...

Dapat x bayangkan...?



~~~...........Harap2 kat negara kita xkan berlaku mcm ni...~~~

Sunday, December 13, 2009

Bicara Tentang Erti Cinta & Perkahwinan

Salam...

Bicara Tentang Erti Cinta & Perkahwinan...

Suatu pagi yang dingin, terjadilah satu perbualan antara seorang guru falsafah dan pelajarnya.. .

pelajar: guru, apakah erti cinta..? bagaimanakah saya boleh mendapatkannya. ..?

guru: ada sebuah ladang gandum yang luas di depan sana ,berjalanlah kamu dan jangan sesekali kamu berundur. kemudian ambillah satu ranting. sekiranya kamu mendapati ranting tersebut sangat menakjubkan, ertinya kamu telahmenemui cinta.

pelajar tersebut pun berjalan dan tidak berapa lama dia kembali dengan tangan yang kosong.

guru bertanya: mengapa kamu tidak membawa sebatang ranting pun...?

pelajar menjawab: saya hanya terpaksa memilih satu ranting saja, dan sewaktu berjalan saya tidak boleh mengundur kebelakang semula. sebenarnya saya telah berjumpa dengan satu ranting yang paling menakjubkan tapi saya tak tahu apakah yang akan menakjubkan di hadapan sana nanti, maka saya biarkan ranting itu lalu saya dapati tidak ada lagi ranting yang paling menakjubkan selain daripada yang saya lihat tadi. jadi saya tidak mengambil sebatang pun akhirnya.

gurunya menjawab: ye, itu lah cinta...

dihari lainnya pula pelajar tersebut bertanya kepada gurunya, apa itu perkahwinan. ..?

guru: ada hutan yang subur didepan sana . berjalanlah kamu.tapi janganlah kamu sesekali mengundur kebelakang. tebanglah sepohon pokoksaja. dan tebanglah jika kamu merasakan bahawa pohon tersebut adalah yang paling cantik,segar dan tinggi, kerana kamu telah menemukan apa itu perkahwinan.

pelajar tersebut pun berjalan, dan tidak berapa lama, dia datang semula dengan membawa sepohon kayu, walaupun pohon tersebut tidaklah berapa segar, cantik dan tinggi pada pandangan guru tersebut.

maka gurunya pun bertanya: mengapa kamu memotong pohon seperti ini....?

pelajar itu menjawab: sebab, berdasarkan pengalaman ku sebelum ini, aku hanya berjalan separuh daripada hutan tersebut dan aku takut akan kembali dengan tangan kosong. jadi saya mengambil kesempatan menebang pohon ini lalu dibawa kesini. pada pandangan saya ianya adalah pohon yang terbaik buat saya. saya tidak mahu kehilangannya atau menyesal kerana tidak memilihnya.. .

maka guru itu menjawab: itulah perkahwinan. ......

tamat....

Kesimpulannya, usahlah terlalu memilih cinta, ditakuti anda akan terlepasnya, dan janganlah terlalu memilih jodoh, terimalah pasangan anda dengan seadanya. Tidak ada manusia yang sempurna di dunia ini. Setiap insan pasti ada kelebihan dan kekurangannya...

~~~.......Semoga kebahagiaan itu hadir dalam hidup kita semua...~~~

Thursday, December 10, 2009

Hari ni pon tak jadi...

Salam...

Bosan plak hari ni... Tapi, semalam pun bosan... Hari sebelum semalam pun bosan gak...
Huhu...

Nak kata xde keje nak dibuat... Ada je keje yg nak dibuat...

Tapi, ada gak keje yg xdpt dibuat sbb masih tergantung... Belum ada kata putus lagi...

Nak kata xdpt online... Hari2 aku online...

Mata pun dah penat nak ngadap laptop ni...

Nak tdo ni... Tapi, rasanya mcm dah terlebih tdo dah...

Nak keluar... Tapi, x jadi plak...

Nak watpe ni eh...?

Hmmm...

Keluar...!!!

Jom...

Nak g mana...?

Tgk tv je la...

Hehe...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
IKLAN:

Sape2 yg belom join PayPal WishList kat Facebook...

Jom lah join...

PayPal WishList

Klik je kat situ k...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~.........Kalau aku ade flight sendiri... Aku dah balik rumah dah sekarang ni...Huhu...~~~

Tuesday, December 8, 2009

Peraduan Menulis Semula Cerita Rakyat Sarawak 2009/2010

Salam...

Semalam aku baru dapat surat yg Ayahanda aku kirim kata aku...

Dalam surat tu ada ayah aku kirimkan sekali cerita legenda rakyat Sarawak...

Termasuklah borang penyertaan sekali...

Peraduan Menulis Semula Cerita Rakyat Sarawak 2009/2010

Hadiah:
Pertama: RM 1500
Kedua: RM 1200
Ketiga: RM 800
7 Saguhati: RM 350 setiap satu

Ayah aku memang salah seorang penulis & pengumpul cerita rakyat Sarawak...

Tahun lepas pun ayah aku join peraduan ni...

Alhamdulillah... Dapat hadiah saguhati...

Utk kali ni ayah aku join kategori Lagenda pulak...

Aku dah baca dah cerita ni & dah edit serba sikit yg patutlah...

Maklumlah bakal Cikgu BM...Hehe...

InsyaAllah kali ni pun akan menang lagi... Kalau ade rezekilah..

Hehe...

Ok la... Doakan ayah sy menang lagi k...hehe...

~~~.....Aku merindui mak, bapak, abg, kakak, adik & anak2 sedara aku...Huhu...~~~

Sunday, December 6, 2009

Hepi Birthday To My Friends...

Salam...

Poet Dusun Bayu nak ambik kesempatan ini utk ucapkan
Selamat Hari Lahir kepada sahabat-sahabat Poet..

Entri ini khas utk korang...

Hehe...

Ini Ajaq... Dia sambut birthday semalam 5 Disember 2009...

Umur dia dah 24 tahun...

Dah tuakan...

Sebab tu muka dia nampak tua...

Haha...

Jgn Marah jaq... Aku gurau je...


Ini pulak kawan aku... Nama dia Erny Shafiza...(betul x ejaan ya mem...? Mun salah sori k...)

Aku kenal dia sejak kecil lagi...

Birthday dia pun semalam... 5 Disember 2009...

Dia muda lagi... Umur dia baru je 23 tahun... Hehe...

Sape2 nak ngorat, batalkan hasrat korang k...

Dia ni dah bertunang... Hehe...

Dah nak kawen dah pun...

Cari yg lain k...

Haha...


Yg ni my best fren...

Yang sebelah kiri tu nama dia Einna...
Dia ni ngegeh ckit... Tapi nya baitlah...Hehe...
Bila ndaknya mok cia kmk makankah...Huhu...
(Sy cakap dia baik... Bila la nak belanja saya makan...Hehe...)


Yang sebelah kanan tu nama dia Erana...
Dia ni suka kaler hijau...
Semua benda kaler hijau dia suka...
Rumput pun dia suka...Hehe...
Dia suka sebut "keylang"
Hehe...
Badannya kecik jak...

Yang tengah2 tu nama dia Noor Zalikha...

Erana & Ikha tu my best fren 4 ever...

Dari masa sekolah lagi dah rapat...

Erana dah ada gerek(p.we)... Hehe...

Ikha tu cikgu tadika...(single lagi)

Dia ckp dia belum jumpa lagi org yg sesuai utk dia...

Birthday Ikha hari ni...

6 Disember 2009...

Umur dia pun 23 tahun...

Baru je send msg wish besday kat dia td...

~~~~~~~~~~~~

Ni wish aku utk korang:

Semoga korang dipanjangkan usia...

Dilimpahkan rezeki yg banyak...

Semoga semua impian korang akan tercapai...

Semoga korang gembira dan bahagia selalu...

Semoga korang berjaya dalam apa jua yang korang buat...

Semoga persahabatan kita kekal sampai akhir hayat k...

~~~~~~~~~~~~~

Ok... Tu jela wish aku...

Kepada sahabat2 yg lain...

Jangan jeles k sbb x wat entri utk korang...

Korang semua tetap sahabat aku...

Hehe...

Aku buat entri khas utk besday diorg sbb hari lahir diorg sangat bermakna bagi aku...

Hehe...

~~~~~~~~~

Habis da... huhu...


~~~..........Mungkin dia tgh rasa apa yg aku rasa... Mungkin...~~~


Friday, December 4, 2009

PayPal WishList Kat Facebook...

Salam...

Petang td Poet Dusun Bayu mengadakan kunjungan balas ke blog sorg nih...

Agak menarik jugaklah blog dia...

Yg menarik perhatian aku adalah PayPal WishList kat facebook...

Buat duit dengan paypal...

Program ni sangat menarik dan sangat mudah...

Kata org tu la... Hehe... Memang mudah pun...

PayPal WishList akan memberikan korang sehingga US$100 (RM340) dengan hanya introduce kepada kawan-kawan korang...

Setiap seorang yang korang intoduce, PayPal akan bagi US$1...

Sangat mudahkan...

Apa2 pon, Poet Dusun Bayu dah join...

Tunggu jelah hasilnya...

Kala korang nak join...

Senang je...

Rejister kat sini: PayPal@Facebook (Klik je kat ctu k...)

Selamat mencuba...

Semoga berjaya...

~~~......Sekali-sekala mencuba nasib...Hehe...~~~

Suara Hati: Benci Tapi...

Salam...

Sedang kau bersuka...

Kau x sedar insan yg sedang menanggung duka...

Sedang kau bergembira...

Kau x sedar insan yg sedang berhati lara...

Sedang kau ketawa...

Kau x sedar ada insan yg menangis hiba...

Sedang kau bahagia...

Kau x sedar kau buat insan itu kecewa...

Ternyata kau sengaja memulakannya...

Terima kasih diucapkan...


~~~.....Sape nak hadiah angkat tangan??? Ade org x nak hadiah... Hmmm...~~~

Wednesday, December 2, 2009

A Gift For You

Salam...

A GIFT FOR YOU...


Another...


Special
Green Card again...

The day will be your special day...


You and I will be there...

A gift for you...

~~~.....I hope I can give it to you... Just for you...~~~

Entri setahun yg lepas...

HARI ITU AKAN TIBA...

Salam...

Penantianku...
Kesabaranku...
Pengorbananku...
Kasih sayangku...
Cintaku...
Kebahagiaanku...
Hatiku...

Seluruh jiwa dan ragaku...

Hari itu akan tiba...
Sabar menanti...

Semoga jodoh kami panjang...sampai akhir hayat kami...

Salam...

Itulah entri blog ini setahun yg lepas...
Imbas kembali setahun yg lepas...
Setahun dah berlalu...
Semuanya dalam kenangan...

~~~.....Mode minggu ini: Imbas kembali kenangan setahun yg lalu...Huhu...~~~

Tuesday, December 1, 2009

Welcome Disember 2009

Salam...

Selamat datang bulan Disember 2009...

Bulan terakhir tahun ini...

Ada apa pada bulan ini...?

Macam-macam ada dalam bulan ini...

Disember 2008 penuh dengan kenangan dan pengalaman...

Semoga Disember tahun ini akan membawa lebih banyak kenangan dan pengalaman untuk aku...

Berakhirnya Disember 2009...

Maka, bermulalah tahun 2010...

~~~Mula menghitung hari...~~~

~~~.......Aku harapkan kenangan yang mengembirakan dan membahagiakan aku...Hehe...~~~

Monday, November 30, 2009

Kisah:Tiga...Enam...Empat...

Salam...

~~~Tiga...Enam...Empat...~~~
Malam itu aku besiap sedia utk keesokkan harinya. Malam itu aku tak senang tidur memikirkan apa yang akan berlaku keesokkan harinya. Malam itu aku siapkan sesuatu yang bermakna untuknya. Malam itu aku yakin dengan apa yang akan aku lakukan keesokkan harinya. Malam itu, aku rasakan amat panjang masanya... Jam seolah-olah tidak berganjak dari angkanya... Mata pun tak lena lelap... Asyik memikirkan apa yang akan berlaku keesokkan harinya. Sunyi... Itu yang aku rasa malam itu... Sampailah aku terjaga pagi itu... Tak sedar bila aku tertidur...

~~~Tiga...Enam...Empat...~~~
Pagi itu, aku jadi serba tak kena... Entah kenapa aku rasa berdebar-debar sejak bangun dari tidur. Dalam kepala aku masih lagi memikirkan apa yang akan berlaku hari itu. Tinggal beberapa jam lagi utk berjumpa dengannya. Aku tau apa yang aku lakukan hari itu akan mengejutkannya... Yup... Memang itulah objektifnya. Nak buat suprise kat dia... Tapi, apa la agaknya respon dia... Semua tu masih dalam perkiraan aku... Bersiap-siap untuk bertemu dengannya...

~~~Tiga...Enam...Empat...~~~
Aku menuju ke tempat yang dijanji... Membawa sesuatu yang sangat beerti untuk diri... Mungkin hanya pada aku... Mungkin juga pada kami... Apa yang berlaku hari itu, adalah sejarah untuk aku dan dia... Sejarah yang akan aku kenang sampai bila-bila...

~~~Tiga...Enam...Empat...~~~
Hari ini TigaEnamEmpat... Esok, TigaEnamLima... Saksi kisah setahun yang lalu... Kisah kad hijau... Kisah aku dan dia... Tak akan aku lupakan sampai bila-bila...


~~~......Apa yang terkandung dalam kad hijau itu...Aku betul-betul maksudkannya...~~~

Friday, November 27, 2009

Salam Aidiladha

Salam...

Tahun ini merupakan tahun ke 3 aku menyambut hari raya aidiladha di perantauan...

Rasa sedikit sedih sbb x dpt merayakannya bersama keluarga yg tercinta...

Tapi, itu semua adalah pengorbanan yg aku lakukan...

Huhu...

Semoga mereka semua berada dalam keadaan baik dan sihat hendaknya...

Kepada seluruh umat Islam..

Poet Dusun Bayu ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha...

Semoga kita semua mendapat keredhaan daripada-Nya...

Amin...


~~~......... Raya korban kat kolej thn ni sunyi je... Huhu...~~~

Kiss The Rain: Alunan Piano Yang Menusuk Kalbu...

Salam...

Kiss The Rain...

Alunan muzik piano yg mengamit hatiku...
Wah... Gitu... Hehe...



Saat ini, aku sangat merindui dirinya...

Miss her so much...

Huhu...

~~~........ Dengar muzik ni sampai tdo... Huhu...~~~

Thursday, November 26, 2009

KKC-22: Seribu Satu Kenangan

Salam...

Alhamdulillah...

Hari ini tamatlah Kursus Kepemimpinan Canselor Ke-22...

Tahniah diucapkan kepada semua peserta KKC-22...

Anda adalah Permata Warisan Canselor...

Tahniah juga diucapkan kepada para fasilitator KKC-22...

Anda telah buat yg terbaik...

Anda telah menjalankan tanggungjawab dengan baik dan berkesan...

Terima kasih kepada Pengarah KKC-22 iaitu Puan Rohaida Mohamed kerana telah menjemput saya menjadi fasilitator jemputan utk KKC-22 kali ini...

KKC-22 ni merupakan KKC kali ke-4 yg saya pergi...

Yang pertama sy pergi sebagai peserta masa KKC-19...

KKC-20 saya sebagai fasilitator unit kembara...

KKC-21 saya menjadi Pengarah program dan merangkap fasilitator unit kembara...

Dan kali ni KKC-22 saya dijemput menjadi fasilitator unit Kembara...

Terima kasih kepada barisan MTM KC 2009/2010 yg sudi menjemput saya menjadi sebahagian daripada anda...

KKC-22 kali ini sememangnya memberikan 1001 kenangan kepada saya...

Setiap KKC adalah berbeza...

Kali ini banyak kenangan yg tak akan saya lupakan...

Rasa bertuah dapat pergi KKC kali ini...

Terima kasih sekali lagi kepada pengarah program yg menjemput saya menjadi fasilitator KKC-22 ini...

Kepada peserta KKC-22, anda semua adalah bakal pemimpin Kolej Canselor...

Gunakanlah ilmu yg anda telah dapat daripada KKC dengan sebaik-baiknya...

Terus terapkan semangat canselorian dalam diri anda semua...

~~~.....KKC kali ni sama-sama jadi fasilitator dengan dia... Hehe... Mari kita semua doakan agar pengarah program baik2 saje... Amin...~~~

Thursday, November 19, 2009

Thanks...

Salam...

Aku rasa aku rindu sgt2 kat seseorang sekarang ni... Aku pun x tau la kenapa perasaan ini datang lagi. Aku teringat semula dengan ape yg pernah berlaku. Teringat detik2 itu... Aku perlukan seseorang utk share ape yg aku rasa sekarang ni... Huhu...

Alhamduillah... Akhirnya ada jugak insan yg sudi mendengar rintihan hatiku... Walaupun dia ckp dia faham & dpt rasa apa yg aku rasa sekarang ni. Tapi, dia x tahu ape sebenarnye apa yg aku rasai sebenar2nya... Ape2 pon thanks sgt2 kat org tu... Aku sangat2 hargai ape yg org tu nasihat kat aku... Thanks again...

~~~Kenapa entri aku kali ni mcm ni...? Jangan tanya ok...~~~

Sunday, November 15, 2009

Baik-Baik Sayang


Baik-Baik Sayang
By Wali Band

Aku Tak Ingin Kau Menangis Bersedih
Sudahi Air Mata Darimu
Yang aku Ingin Arti Hadir Diriku
Kan Menghapus Dukamu Sayang

Karena Bagiku Kau Kehormatanku
Dengarkan Dengarkan Aku

Reff Wali Band
Hanya Satu Pintaku Untukmu dan Hidupku
Baik Baik Sayang Ada aku Untukmu
Hanya Satu Pintaku Di Siang dan Malammu
Baik Baik Sayang Karna aku Untukmu

Semua Keinginan Akan aku Lakukan
Sekuat Semampuku Sayang
Karena Bagiku Kau Kehormatanku
Dengarkan Dengarkan Aku

~~~Seseorg bagi lagu ni kat aku... Ade makna ke??? Hehe...~~~

Thursday, November 12, 2009

Ku Ukir Indah Namamu By 7 Pelangi

Ku Ukir Indah Namamu
By 7 Pelangi

If I let you go

Something I belong
Forever will be gone
The love is never shine
Is so hard to say since you far away
And nothing gonna do
The love is only you
To the end of time
I’ll be missing you

Entah kemana
Akanku cari
Rasa cinta yang
Pernah ku miliki
Janji setia
Sehidup semati
Dan hanya waktu yang
Memisahkan kita
Namun semua
Telah berakhir
Untukku

Harus ku akui
Sampai detik ini
tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Dan ku ukir indah

If I let you go
Something I belong
Forever will be gone
The love is never shine
Is so hard to say since you far away
And nothing gonna do
The love is only you
To the end of time
I’ll be missing you

Harus ku akui
Sampai detik ini
Tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Dan ku ukir indah namamu


~~~Best sgt2 lagu ni... Huhu...~~~

Wednesday, November 11, 2009

Sekali sekala belajar bahasa melayu Sarawak... Rindok ati bah...

Salam...

Aku sik tauk nak madah mcm ney apa yg aku rasa kinek tok. Nak madah aku hepi, sik juak hepi. Nak madah sedih, entahlah... Aku pun sik tauk. Jumaat tok last exam sem 7 tok. Tapi, aku belom stat stadi gik. Seminggu-minggu ya tek aku tdo lepas suboh jak2. Kakya bangun tghari. Huhu... Pukul berapa aku bangun, sik boleh padahlah k... Hehe... Maybe esk baruk aku stat stadi kali... Biasalah, last minit baruk nak stadi mena-mena.

Cuti sem tok, aku sik balit swk. Mak nyuruh aku balit. Tapi, ada program cuti tok. Mun aku balit pun, mcm sekejap gilak. Rugi jak balit bah... Sigek masalah mun nak stay kolej tok. Mesti kenak suruh bayar. Huhu... Dahlah aku sengkek tok. Duit pon cukup-cukup k makan jak... Nak mintak dengan mak pun mcm sik berani. Tauk bah daknya sikda duit juak... Huhu... Sebab ya lah aku join program cuti tok. Ada juak reason stay kolej. Tapi, rasanya mesti kenak suruh bayar juak mun daknya tauk... Huhu... Munlah sidaknya faham, nakkah senang... Mcm toklah gayanya hidup di tempat orang...

Minggu depan besday someone ya... Sebelum KKC-22. Hmmm... Aku ada somting nak berik dengannya. Tapi, rasanya mcm belum tiba masanya gik aku berik. InsyaAllah, ada masanya lak aku berik... Hehe... Kadang-kadang aku jeles dengannya... Entahlah, aku pun sik tauk kenak aku jeles... Huhu... Apa-apa pun, aku harapnya ingat apa yg aku selalu padah dengannya... Semoganya gembira selalu...

Sem depan dah nak praktikal. Rasa sedih indah nak ninggal kolej tok. Banyak kenangan aku kat kolej ngan kat UPM tok. Banyak kenal org kat ctok... Kenal org ya juak. Huhu... Bila pk balit, bebaloi sik apa yg aku dah polah sepanjang belajar kat ctok... Aku rasa bebaloi gilak2... Pengalaman ngan kenangan ya akan aku simpan sampai bila2... Huhu...

Time tok, aku rindu gilak dgn org ya. Ptg tadik sik sangka jumpanya. Tapi, just nangga dari jaoh jak. Sik kelaka pun dgnnya. Nya dgn geng2nya. Nya pun mcm sik maok nak jumpa aku. Yalah, sapalah aku tok nak. Huhu... Aku pun sik maok ngaconya dgn gengnya... Senyum jaklah tadik... Cukuplah ya bah... Hehe... Hmmm... Nya rindu sik ngan aku...? Apa ndak nak dirasanya kinek tok... Huhu... Aku harap nya hepi jak lah... Aku sik maok nya sedih2 agik... Byk gilak silap ngan salah aku ngan nya... Pas tok aku sik maok dah nak sedihkan hatinya. Aku maok nya hepi jak... Hehe... Mun nya baca entri tok, aku maok nya tauk yg aku sayang gilak2 dengannya... Rindu gilak2 dengannya... Huhu...

OKlah... Stakat tok ajaklah entri tok... Jgn sik update bah kata org nak...hehe... ktkorg fahamkah sik apa yg aku tulis tok sukati ktkorglah... Rindok ati bah nulis entri k bahasa swk... Hehe...


~~~Kamek rindu gilak2 ngan kitak... Kitak...?~~~

Saturday, November 7, 2009

Terima Kasih

Salam...

Poet Dusun Bayu ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada sahabat-sahabat yg jd follower blog ini...

Pemilik blog ini dah buat keputusan...

Akan meneruskan blog ini...

Mmg betul kata sorg sahabat tu...

Banyak kenangan yg tercatat dalam blog ini...

Semoga sahabat-sahabat terus menjadi follower blog ini k...

Terima kasih semua...


~~~.......Rajin2 la klik kat iklan tu k...hehe...~~~

Monday, November 2, 2009

Berhenti...

Salam...

Pemilik blog Poet Dusun Bayu sedang berkira-kira sama ada mahu meneruskan kewujudan blog ini atau menamatkannya...

Sama ada mahu berehat atau terus berhenti...

~~~............~~~



Sekian...


~~~Tidak ada kata-kata yang dapat menggambarkan apa yang dirasai... Semuanya sudah tertulis untuk kita...~~~

Saturday, October 31, 2009

Salah langkah...?

Salam...

Kat mana silapnya...?
Aku tau...
Aku yg silap...

Salah langkah...?
Terjatuh ke dalam lubang gelap yg aku cipta sendiri...

Salah langkah...?
Aku jatuh tak terbangun lagi...

Salah langkah...?
Tak mampu nak keluar lagi...

Salah langkah...?
Mampukah aku undur lagi...?

Ye... Mmg salah aku...

Aku salah langkah...
Bukan salah org lain...
Aku yg nak melangkah ke situ...
Mmg tak kena pada tempatnya...

Fasa seterusnya...
Aku serahkan kat Allah s.w.t...
Kerana hanya Dia yg tahu...
Ke mana aku akan melangkah seterusnya...

~~~Mmg sukar untuk memaafkan... Aku tak pernah meminta sebelum ini... Mungkin cukup sampai di sini...~~~

Sunday, October 25, 2009

Good Luck 4 Final Exam

Salam...

Esok dah stat final exam semester 1 sesi 2009/2010...

Final exam aku yg ke 7...

x sangka aku dah semester 7...

Thn depan semester 8...

Dah nak praktikal pulak...

Poet Dusun Bayu nak ucapkan GOOD LUCK kepada semua sahabat2 yg akan menduduki peperiksaan akhir semester ini...

Semoga sahabat2 semua dapat menjawab soalan peperiksaan dengan senang & betul... Amin...

Bak kata sorg pensyarah tu... Meniru boleh... Tapi, jgn becakap masa exam... Haha...

~~~Nak buat yg terbaik utk final exam kali ni...~~~

Saturday, October 24, 2009

Belum Masanya Lagi

Salam...

Dah seminggu dah blog Poet Dusun Bayu ni x diupdate...

Wireless kat kolej aku ni baru je ok balik...

Huhu...

Banyak entri baru yg nak dibuat sebanarnya...

Tapi, belum tiba masanya lagi...

Mungkin esk...

Mungkin lusa...

Hehe...

Tunggu je la k...

~~~Minggu2 yg membuat aku gumbira...Hehe...~~~

Saturday, October 17, 2009

Syukur Alhamdulillah...

Salam...

~~~Syukur Alhamdulillah...~~~

Syukur Alhamdulillah... Semuanya berjalan dengan lancar... Untuk Festival Nasyid Interkolej 2009 ni grup nasyid Kolej Canselor & Humairah telah membuat persembahan yang terbaik. InsyaAlah kalau ada rezeki, dapatlah bawa balik 1@2 anugerah... Hehe... Menang kalah memang dah adat bertanding. Bagi aku, menang ke kalah ke x penting sangat... Yang penting, ktorg semua puas dgn apa yg ktorg dah buat... Ktorg puas sbb dpt gembirakan org yg menyokong kami... Jadi, kepada semua penyokong2 grup Da' Voice & Humairah, terima kasih yg tidak terhingga diucapkan... Walaupun terpaksa byr tiket RM2 untuk masuk ke dalam panggung percubaan tu... Huhu...

~~~Terima kasih...~~~

Terima kasih aku ucapkan kepada pihak pengurusan Kolej Canselor sbb telah mengeluarkan modal yg besar utk grup Da'Voice & Humairah thn ni... Tanpa diorg xde la baju baru thn ni... Terima Kasih gak kepada Exco BKK KC iaitu Saudari Annurul Aida selaku pengurus kami sbb banyak bekorban utk fesnik kali ni... Kesian dia... Sampai x tdo semata-mata utk menguruskan segala keperluan ktorg semua... Pengurus mmg da best la...hehe... Lepas ni boleh la tdo puas2 k... Semangat Aida tu perlu dicontohi kta semua... Kalau Aida x push org atas, x kn dpt la bj baru thn ni...hehe... Thanks sekali lagi utk Aida...

Terima kasih juga kepada tenaga pengajar kami iaitu Abg Zul & En. Zainuddin... Thanks sbb byk bantu ktorg... Thanks sbb menaikkan keyakinan kami... Thanks sgt2 sbb sanggup luangkan masa sampai pkl 2-3 pagi semata-mata ak mantapkan nyanyian kami... Lagu utk nasyid kali mmg best sgt2...

Terima kasih juga kepada MTM yg banyak membantu & menyokong kami semua... Terutama kepada Cik Ona yg disayangi... Walaupun byk komitmen lain, tapi sanggup tolong Aida menguruskan kami... Kira assistant manager la ni...hehe... Yg terharunya, siap ironkan baju ktorg sampai pkl 5 pagi... Thanks sgt2 awak...

Terima kasih juga kepada semua yang banyak membantu secara langsung @ secara tidak langsung... Thanks kepada Abah syud sbb bersusah payah buatkan muzik utk lagu Humairah... Thanks kepada warga kc yg support kami semua... teruskan semangat canselorian ni k...

~~~Tahniah...~~~

Setinggi-tinggi tahniah aku ucapkan kepada grup Da' Voice & Humairah sebab telah buat persembahan yang terbaik utk fesnik thn ni... Kta dah buat yg terbaik... Tawakal je la k... Seronok sangat2 sepanjang latihan kta... Walaupun ada masa kne marah, tapi tu la kenangan kta... Thanks sebab beri komitmen yg tinggi utk fesnik kali ni... Tanpa korg, x ade la pengalaman mcm ni... Rindu pulak masa latihan kita..huhu... Ape2 pon korang mmg terbaek la...hehe...

~~~Habis sudah...~~~

Habis sudah latihan... Habis sudah makan free... Hehe...
Kenangan & pengalaman kali ni x akan aku lupekan... Ni la antara kenangan manis aku di kc sebelum aku meninggalkan kolej ni... semoga junior2 akan meneruskan kecemerlangan kc sampai bila2...


Ini la pengurus kami... Cik Lurunna... Hehe...


Manager tgh bagi taklimat sebelum hari pertandingan...

Semua dgr... Manager nak kabo samtink tu...


Grup Humairah tgh buat latihan...


Yg baju oren tu assistant manager kami...Hehe...


Grup Humairah tengah bersiap-siap sebelum ke panggung percubaan...


Inilah grup nasyid Da' Voice kolej canselor... Bergambar kenang-kenangan bersama pengurus kami...


Sementara menunggu giliran...


~~~Thanks sgt2 sebab buat sy hepi... Ingat saat2 tu... Buat sy senyum sendirian...Hehe...~~~

Wednesday, October 14, 2009

Kecewa dengan orang yang salah anggap

Salam...

Hari ini aku betul2 kecewa...

Kecewa dengan orang yang salah anggap...

Aku bukan nak kejar glamour...

Bukan nak kejar populariti...

Bukan nak kejar royalti...

Bukan nak kejar ape2...

Aku buat sebab tolong sahabat...

Untuk Kolej jugak...

Untuk diri aku...

Untuk orang lain...

Tak ada niat untuk belagak...

Tak terniat untuk dapatkan suatu penghargaan...

Yang aku paling kecewa...

Niat baik aku...

Diperkecil-kecilkan...

Mungkin, bukan salah mereka...

Mereka tak tahu apa2...

Kalau mereka berada ditempat aku..

Mereka akan merasa...

"Mulut memang sedap berkata... Cuba kau rasa... Baru mengata..."

~~~Harap2 mood aku ok semula...~~~

Monday, October 12, 2009

Aku boleh ke???

Salam...

16 & 17 Oktober 2009 ni akan diadakan Fesnik...

Fesnik tu Festival Nasyid Interkolej la...

Kali ni kmpln nasyid Kolej Canselor iaitu Da' Voice akan mempertandingkan dua buah lagu...

Nak tau lagunye...

Tunggu Fesnik nanti k...

Hehe...

Tapi, aku rasa mcm x confident sgt la utk nyanyi part yg tinggi tu...

Huhu...

Rasa-rasanya aku boleh x???

Tu la persoalannya sekarang...

Nak joging la cmtu...

Nak tmbh stamina...hehe...

~~~Semoga Fesnik kali ni memberikan kenangan yg indah untuk kami...~~~

Aku & Dia

Daisypath Anniversary Years Ticker