Sahabat@Dusun Bayu

Tuesday, June 16, 2009

Lasagna Aziana's

Salam...

Hari ni, Poet Dusun Bayu nak share satu resepi masakkan baru daripada sorg member... Yg bestnye, dia bagi resepi ni masa ktorg chating kat ym semalam... Nmpk mcm menarik je resepi ni... So, aku nak share la kat sini... Sape2 yg nak cube sila la k... x susah pon... Senang je... (Ye2 je senang.. Aku x cube lagi...Hehe...) Terima kasih la kepada Aziana sbb sudi berkongsi resepi ni dgn aku... Kesian kat Aziana... Penat dia menaip smlm smata2 nak bagi resepi & cara2 nak masak resepi ni...huhu... Berape kali dia tanye aku, salin ke x resepi yg dia bagi... Mmg la aku x salin... Aku copy & paste je... hehe... Jgn marah ye Aziana... Hmmm... Di sebabkan aku malas nak edit resepi & cara2 nak masak resepi Aziana yg aku copy dari ym smlm, aku paste je la kat entri ni k... Hehe... Lagi senang kot...Hehe...

Lasagna Aziana's

Iana Comey: kne amek kuali

wandy_poet86: cepat

Iana Comey: letas atas dapo

wandy_poet86: nak salin ni

Iana Comey: pasangkn api

Iana Comey: oke.

Iana Comey: tumiskn bwg merah dan putih

wandy_poet86: ok

Iana Comey: catit x nihhhhhhh

wandy_poet86: ye la

Iana Comey: masokkan daging kisar.

Iana Comey: goreng2 hingga masak

Iana Comey: masokkan sos spageti, lada hitam, garam, cendawan butang

Iana Comey: oke?

wandy_poet86: ok

wandy_poet86: lagi

Iana Comey: haaa..sos spageti tuh bley buat sendri atau beli yg da seap

wandy_poet86: ok

Iana Comey: beli yg da seap la sng

Iana Comey: masak2 smpi dea kering.....tp jgn terlalu kering

wandy_poet86: kering mcm mana

wandy_poet86: sampai pekat ke?

Iana Comey: jgn juga bnyk airnya. maksod air disitu adelah sos spageti yg kite masokkn td

Iana Comey: cewahh

Iana Comey: mcm chef plak

wandy_poet86: ok

Iana Comey: smpi sos dea kering lah. tp jgn kering sgt

Iana Comey: hehe

wandy_poet86: ok

wandy_poet86: then

Iana Comey: oke. da seappppp bahan A

Iana Comey: berikut adelah bahan2 yg diperlukan utk letak jadikan sebuah lasagna

Iana Comey: 1.kepingan2 lasagna. boleh di beli di pasaraya.

Iana Comey: 2.sos tomato (belilah jenama kimball)

Iana Comey: 3.sup cendawan(belilah jenama campbell)

Iana Comey: 4.mozarella cheeseeeeeee. oh sedap ini cheese

Iana Comey: 5. haa. mangkuk aluminium spt dlm gamba

Iana Comey: oke. cara2 nye ade lah

wandy_poet86: ok

wandy_poet86: teruskan

Iana Comey: mangkuk aluminium di sapukn mentega. supaya x melekat yeee..

Iana Comey: catit x nih

wandy_poet86: baik

Iana Comey: kang pnat je taip

wandy_poet86: catit

Iana Comey: bahan A td diletakkn di lapisan paling bawah.

wandy_poet86: nanti tgk kat blog saye ye kalau x percaye

Iana Comey: kemudian letakkan sekeping lasagna itu

di atas nye letakkn sup cendawan, diikuti sup tomato.

Iana Comey: letakkan lasagna skeping lagi, letak bahan A, dan sup cendawan, sup tomato

Iana Comey: ikot suka hati la nk buat brape lapis

Iana Comey: yg penting atassssssss skali kne la sos tomato

Iana Comey: letakkan cheese

wandy_poet86: berlapis2 la eh?

Iana Comey: nk lebey sedap, letak italian herbs di atas nye

Iana Comey: haah

Iana Comey: berlapissssss2

wandy_poet86: ok

Iana Comey: ikot la ketinggian mangkuk aluminium

Iana Comey: bakar dlm suhu 180 darjah celcius

Iana Comey: selama 15-20 minit

Iana Comey: seappppppppppppppppppppppp

Iana Comey: sedap mkn panasss panassssssss

Iana Comey: chef hebat kn

Iana Comey: hahah

wandy_poet86: mkn mcm tu je eh?

Iana Comey: haah

Iana Comey: camtuh je

Iana Comey: bole menggemokkn

wandy_poet86: ok

wandy_poet86: nanti i cube k

wandy_poet86: hehe

Iana Comey: cheese tuh tabor bnyk2222..baru sedap

Iana Comey: hehe

wandy_poet86: tq chef

Iana Comey: welkam

Iana Comey: pos kat chef ye nnti

Iana Comey:

wandy_poet86: eh...

wandy_poet86: x nak

wandy_poet86: nak makan sorg2

wandy_poet86: chef

wandy_poet86: hmmm

wandy_poet86: send kan gambo lasagna tu...

wandy_poet86: nak ltk kat blog

wandy_poet86: nak bagi chef glamor ckit

wandy_poet86: hehe

Iana Comey: hahahahahaha

Iana Comey: ltk gambo chef lah

Iana Comey: lagi gleme


Maka inilah hasilnya... Nmpk mcm sedapkan...hehe...


Tu la resepi & cara2 memasak Lasagna Aziana's... Sbbnrnye, aku x tahu nama resepi ni... Sbb tu la aku letak je nama resepi tu Lasagna Aziana's... Sempena nama Aziana yg bagi resepi ni kat aku... Kepada Aziana yg perasan dia tu chef, thanks ok...hehe... Nanti nak cube buat la...


Nak Cube buat la nanti... Sape yg nak agnkat tangan...? Hehe... Buat la sendiri...

1 comment:

ajaqzfreAk said...

lasagna kat secret recipe lagi best.

Aku & Dia

Daisypath Anniversary Years Ticker