Sahabat@Dusun Bayu

Thursday, May 21, 2009

Peristiwa 20 Mei 2009: Sabar je la...

Salam...

Hari ni xde ape yg menarik yg nak dikongsikan... Cuma nak cite sikit la pasal tgh hari td... Masa aku tengah online kat bilik, hp aku tibe2 berbunyi... Display kat skrin hp aku Pejabat K* yg call... Aku tau, mesti Kak *** yg call... Aku pon jawab la call 2...

Aku: Hello... Assalammualaikum....

Kak ***: Waalaikumsalam... Azwandy, awak ade dekat mana ni?

Aku: Sy ade kat bilik... Nape Kak ***...?

Kak ***: Awak dtg kat pejabat sekarang... Pengetua nak jumpe awak... Sekarang tau...

Aku: Ok.. Jap lagi sy dtg la...

Kak ***: Cepat sikit tau... Takut pengetua kluar plak...

Aku: Baik la Kak ***...

Aku pon terus pegi pejabat jumpe Kak ***... Datang2 je kat pejabat, Kak *** bg surat yang aku bg kat pengetua pasal nak stay kat kolej tanpa bayaran... Sebenarnye aku buat permohonan utk stay kat kolej masa cuti. Sebabnye, aku join Kursus yg MTM Kolej ******** anjurkan... Bukan saje2 nak duk kat kolej ni masa cuti... Dah la bosan... huhu... So, Kak *** ckp kalau nak duk kat kolej tanpa bayaran, kne buat surat permohonan dan bagi kat pengetua...

Imbas semula 12 Mei 2009... Kat pejabat K*...

Kak ***: Kalau awak nak duduk kolej tanpa bayaran, awak buat surat pastu bagi kat pengetua...

Aku: Ok... Nanti saya buat.

Kak ***: Tapi, pengetua xde minggu ni... Isnin nanti baru ade... (Sambil melihat kalender kat dinding) Ha... Isnin minggu depan 18 Mei... Awak bagi sendiri surat tu kat pengetua k...

Aku: Okey Kak ***...

Pastu, aku pon balik bilik dan mula la menaip surat permohonan stay kolej tanpa bayaran tu... Menurut maklumat yg diberikan oleh Kak ***, dia suruh aku sendiri bg surat tu kat pengetua... Dia suruh aku bg 18 Mei... Aku pon mendengar la arahan Kak *** tu... Ye la, org yg lebih tahu katakan...

18 Mei 2009
Aku pon pegi la pejabat membawa surat permohonan stay kolej masa cuti tanpa bayaran dan nak jumpe dengan Kak ***... Tapi, dia xde... Org kat pejabat ckp, Kak *** cuti hari tu... Pastu aku teringat la arahan Kak ***... Bagi surat tu kat pengetua... Aku pon tanye la kat org pejabat pengetua masuk pejabat ke x hari tu... Orang kat pejabat tu cakap pengetua x masuk pejabat hari tu... Aku pon balik la semula membawa surat tu...

19 Mei 2009
Aku pegi pejabat lagi... Kak *** ade kat pejabat... Aku pon tanye la kat dia... Pengetua ade x...? Dia ckp la, pengetua belum masuk pejabat lagi... Aku pon ckp la nak bagi surat tu kat pengetua... Kak *** pon ckp, bg kat dia je surat tu... Nanti dia bg kat pengetua... Aku pon bagi la surat tu kat Kak ***... Aku rasa lega la sbb surat tu dah settle... Aku pon balik bilik dgn senang hati...hahaha...

20 Mei 2009
Lepas Kak *** call aku... Aku pon pegi la pejabat... Lepas tu Kak *** bagi balik surat yg aku bagi kat dia tu... Kat surat tu ade tulis "Lulus stay kolej dengan bayaran dari 13-21 Mei 2009... Can stay without payment 24-26 Mei 2009..." Aku pun pelik la... Tapi, aku dah agak da yg pengetua nak marah aku sebab mintak duduk kat kolej masa cuti tanpa bayaran. Sbb agak lama gak aku mintak stay tanpa bayaran... Hmmm... Aku pun dengan rasa sedikit dukacita pegi la jumpe pengetua...

Aku: Assalammualaikum Dr...

Pengetua: waalaikumsalam... Ape cite...?

Aku: Pasal surat ni la...(Sambil menunjukkan surat permohonan stay tanpa bayaran tu)

Pengetua: Ha... Kenapa surat tu...?

Aku: Pasal sy nak stay tanpa bayaran... (Aku ckp lembut je masa ni...)

Pengetua: @&*&%#!*@)... (Dia mula membebel dan marah aku...)
@$**%#&*(%#*&$(($$@^&I(.....
(&&^#!@%&()&^#^@@^^......

-Part ni x boleh nak display kat sini atas sebab-sebab yg tertentu... Biar la aku je yg tau...-

Aku: (Aku diam je masa tu... Sampai la dia berenti becakap... Aku pon ckp la ape yg tersimpan kat hati aku yg membara mcm gunung berapi yg meletus... Nsb baik la aku masih respect kat dia as a pengetua kat Kolej ******** ni... Hbs je aku ckp... )

Pengetua: (Terdiam seketika... Maybe tersentap dgn penjelasan aku...) Ok la kalau mcm tu... Awak ade reason utk stay tanpa bayaran... Kalau mcm tu, okey la... Sy luluskan la permohonan awak ni... (Sambil membetulkan statement yg dia tulis kat surat tu...)
Aku: Terima kasih dr... (Aku pun blah dari bilik dia...)

Lepas tu aku jumpe Kak ***... Kak *** tanye la mcm mana...? Aku pun ckp la... Da settle da... Dah clear da pasal stay kolej masa cuti without payment tu... hmmm... Masa tu hati aku masih panas lagi... Sakit hati pun ade... Lain kali bagi la org ckp dulu ape masalah yg sebenarnye... Ni x, terus nak marah-marah... Kan dah terdiam lps dengar penjelasan aku... Tapi xpe, mmg perangai dia mcm tu kot... Tapi, kadang-kadang kite x tau org lain ade masalah. Jgn la nak serang terus org tu.. Tanye la baik-baik dulu... Mesti ade masalahnye kn... hmmm... Macam2 je kn...

Tak nak la hal ni jd lebih panjang... So, aku cut cite ni sampai sini je... Aku pon dah dpt duduk kolej tanpa bayaran... Esk dah nak g Pulau Pangkor... Tak nak la nak masam-masam muke nanti... x best plak kn... Aku habiskan cite ni kat sini je la k...

******atas sebab-sebab yg tertentu, aku terpaksa la guna simbol tu...

Esk aku g Pulau Pangkor... Harap-harap seronok la nanti... Walaupon hati masih sakit...huhu...

9 comments:

ajaqzfreAk said...

cheer up bosh~~

Azwandy Bin Muhamad said...

cheer up 2 bro...hahaha..

ajaqzfreAk said...

moral of value: try to appriciate to those where give lots sacrifice to our beloved college.:)

qdetactive said...

aku dah selalu kene...

troxs said...

pengalaman yang hampir sama.

cuma tak kena ngadap dr. je.

susah2.

Azwandy Bin Muhamad said...

qdetactive-ape kes aku pon kene...huhu...

troxs-xpe, pengalaman...huhu...

ajaqzfreAk said...

sound like creepy.haunting.

lurunna said...

slm ziarah...Mungkin sy pon bakal kena, cz nk stay tnp byran sehingga 27hb... ohh apakah??

Azwandy Bin Muhamad said...

lurunna-wslm...terima kasih sbb sudi menziarahi blog ni... korg mtm x kne kot. ckp la nak wat keje...

Aku & Dia

Daisypath Anniversary Years Ticker