Sahabat@Dusun Bayu

Saturday, May 30, 2009

Retreat Di Pulau Pangkor 2009

Salam...

Hampir seminggu dah aku x update blog ni... Dah 5 hari gak aku ade kat rumah... Untuk pengetahuan korang semua, aku dah berada di Kuching, Sarawak.... Masa untuk berehat bersama keluarga pulak... Maklum la dah lama x balik Kuching... hehe...Dah seminggu gak retreat di Pulau Pangkor berlalu... Seronok memang la seronok... Tapi lagi seronok kalau Si Dia ade join skali. Baru la lagi seronok. Tapi nak wat mcm mana Si Dia x dpt g... Ok la, untuk entri kali ni, aku nak share sikit la pasal retreat di Pulau Pangkor 2009 ni...

Ini merupakan kali ke-2 aku ke Pulau Pangkor. Kali pertama masa retreat 2007... Masa tu aku baru jadi MTM. Retreat masa 2 buat kat Kem Rimba... Kali ni buat kat Suria Beach Resort plak... Agak meriah jugak la masa 2... Ni aku upload sedikit gambar untuk tatapan korang semua...

HARI PERTAMA
22 Mei 2009/Jumaat
Jam 12.30 pagi
- Berkumpul di Balai Seni Budaya.

Aku bersama-sama dengan Jali, Ajaq & Becca


Bdk kecik pun nak msk gak...hehe...


Jam 1.00 pagi
- Bertolak dari UPM ke Lumut, Perak

Sebahagian drpd MTM sesi 2008/2009 yg pergi...

- Berhenti rehat kejap di Rawang. Ade yg makan, ade yg duduk2 saje... Sampai la pkl 2.45 pagi kami meneruskan perjalanan ke Lumut.

Sape la yg makan ni..hehe...


Jam 5.30 pagi
- Sampai di Lumut.
- Solat Subuh.


Jam 6.00 pagi
- Tiba di Jeti Lumut
- Naik Feri ke Pulau Pangkor pkl 7.00 pagi.
- Tengok pemandangan sekitar Pulau Pangkor di atas feri...

Kami baru tiba di Jeti Lumut



Melihat dan menghayati keindahan waktu pagi di sekitar Pulau Pangkor


Jam 7.30 pagi
- Tiba di Jeti Pulau Pangkor
- Naik van kaler pink ke Suria Beach Resort...hehe...

Van kaler pink yg dimaksudkan... Semua van sewa kat Pangkor kaler pink...


Jam 8.00 pagi
- Sampai di Suria Beach Resort
- Sarapan.
- Masuk bilik/berehat


Jam 9.00 pagi
- Pegi mandi laut..
- mandi laut sampai la pkl 10.00 pagi.
- Lepas tu, tdo... Sbb penat mandi laut...hehe...


Jam 12.30 tghari
- Makan
- Solat/ rehat lagi

Makan tengah hari.

Jam 2.30 petang
- Dialog bersama mantan MTM 2008/2009

Dialog bersama MTM 2008/2009

Cube teka ape yg tgh aku tulis tu...hehe...


Jam 5.00 petang
- Diskusi bersama MTM 2008/2009 tamat.
- Minum petang.
- Bersedia untuk beriadah...
- Snorkeling beramai-ramai...hehe...

Sebelum g snorkeling...

Sebelah malamnye, mantan MTM xde xtvt... So, ktorg g jalan2 cari makan la mlm 2...hehe... Makan ikan bakar dengan kerang bakar... Sedapnye...hehe...Lepas tu ktorg balik la & tdo...

HARI KEDUA
23 Mei 2009/Sabtu
Jam 7.30 pagi
- Sarapan
- Persediaan untuk sukaneka.

Jam 8.00 pagi
- Sukaneka bermula.
- Lepas sukaneka, g kayak keliling pulau... Best sgt... Pastu kene marah dgn tuan punye kayak sbb terbalikkan kayak... 2 kayak terbalik... Nsb baik kayak aku dgn ajaq x terbalik...hehe...

Pemandangan di Pantai Pulau Pangkor waktu pagi...


Main bola tampar...

Nak main pijak-pijak belon ni...


Macam-macam la game sukaneka yg disediakan... Memang seronok la...


Jam 3.30 petang
- Bersedia nak g jalan2 di Pulau Pangkor.
- Keliling Pulau Pangkor naik van... Best gak la...

Bergambar di hadapan tempat penginapan kami...

Shoping time... Better beli kat Lumut... Kat Pangkor ni mahal... Huhu...

Bergambar kenang-kenangan selepas membeli belah...

Kami kat tempat bersejarah kat Pangkor ni...

Ade gaya jd model la diorg ni kn...hahaha.... Bdk kecik mcm melekat je kat ctu...

Ajaq & Annurul Aida... Sepadan la diorg ni... Jgn marah ye...hehe...


Jam 6.00 petang
- Lepas penat keliling Pangkor ktorg pon balik ke Suria Beach Resort...
- Ade masa lagi... Aku, Ajaq, Q, dengan Razali g pantai... Tengok matahari terbenam... Cantik sangat pemandangan masa tu...

Pemandangan waktu senja di Pulau Pangkor... Cantikkn...?


Jam 8.00 malam
- Malam ni acara kemuncak... Ape lagi, karaoke la...
- Sbnrnye acara kemuncak bbq... Tapi, disebabkan pihak Suria Beach Resort yg sediakan... xdpt la ktorg nak bbq... Ktorg makan je yg dah disediakan... Yg x bestnye... Xde feel bbq... Mkanan pon dah sejuk... yg x dpt merasa pon ade gak... Huhu...
- Lepas makan ktorg pon stat karaoke... Melalak sampai pkl 12 tghmlm...
- Paling best masa Bdk kecik nyanyi... Dia buat lagu sendiri.. Tapi, best giler la...hehe... "Cinta lagi...cinta lagi...cinta lagi... cinta lagi... Benci lagi....benci lagi... benci lagi... benci lagi..." hahahaaha...
- Yg lain pon spoting giler... Mcm2 tarian je diorg buat...

Q pun menyanyi malam tu..

Mereka menunggu giliran nak karaoke...

Pengarah retreat(odah) tgh menari...hehe... Gaye ape ntah...


HARI KETIGA
24 Mei 2009/Ahad
Jam 8.00 pagi
- Pagi ni ktorg mandi dulu kat pantai...
- Bla dah puas mandi... Balik bilik...
- Packing nak balik...


Jam 12.00 tghhari
- Makan tengah hari...
- Bersiap-siap nak balik..
- Pas makan balik...

Tunggu turn nak naik feri kat jeti Pulau Pangkor dengan Megat...


Jam 3.00 petang
- Bas UPM pun sampai...
- Ktorg pon balik la UPM...

Cute x bdk ni...? Bdk ni la yg ktorg layan sampai kat kolej...

Jam 8.00 malam
- Ktorg pon sampai la kat kolej...
- Penat pon ade...
- Sedih pon ade...
- Seronok pon ade...

Tu la antara pengalaman yg dpt aku share kat sini... Seronok sangat masa retreat ni... Bla la dpt lagi nak join xtvt mcm ni...huhu... Terima kasih la kat pihak pentadbiran Kolej Canselor dan MTM 2009/2010 sbb menjemput aku & mantan MTM 2008/2009 join retreat ni... Ok la, tu je la untuk entri kali ni...

Nak pegi bercuti lagi dengan org yg tersayang...hehe...

8 comments:

ajaqzfreAk said...

aaaa...thanx bos..kenangan2..mish dat memory


p/s:tetibe buat gosip aku ngan aida pehal.haish!!

lurunna said...

sukeR2 ati msk gambar 2...waaaa!!!tensen...nanti Lurunna update...siap ah!!

Azwandy Bin Muhamad said...

Ajaq...
Memang byk kenangan la kn...
Bla nak g lagi..
Kte g P.tioman plak..

Azwandy Bin Muhamad said...

lurunna...
Ala.. Saje je mskkn gmbr tu...
xde mksd yg lain k..
hehe...

ajaqzfreAk said...

jom2.sementara bosh dan laain2 masih di kc.nanti dah nak abes da....

Anonymous said...

wah, tersangat teramat ter ter ter lah jelesnye..nyesal tak ikot...
huhu :(

Azwandy Bin Muhamad said...

tu la...sape suruh x pegi...

Q said...

kenangan tu...

Aku & Dia

Daisypath Anniversary Years Ticker