Sahabat@Dusun Bayu

Sunday, May 31, 2009

Tagging Lagi From Ajaq...

Salam...

Tagging ni daripada Ajaq... Tq la sbb menyenaraikan aku utk wat tagging ni gak...

1. When you looked at yourself in the mirror today, what was the first thing you thought?

- Nak gunting my hair…

2. How much cash do you have on you?

- RM 1… Belum ambik duit lagi…

3. What’s a word that rhymes with “TEST”

- BEST

4. Favorite planet?

- This planet la… Earth…

5. Who is the 4th person on your missed call list on your cell phone?

- xde da… Already delete…

6. What is your favorite ring on your phone?

- classic phone… old school beb…

7. What shirt are you wearing?

- Tshirt In-Vacation II…hehe..

8. Do you “label” yourself?

- No… I’m neutral…haha…

9. Name the brand of your shoes you’re currently wear?

- Converse la…

10. Bright or Dark Room?

- Bright la… Dark room make me malas…hehe…

11. What were you doing at midnight last night?
- Nothing to do… On9 je la…

12. What are you doing tonight?
- Tgk bola final Piala FA Chelsea vs Everton…hehe…


13. Do you own a car?
- not yet… kereta mainan ade la…

14. What did your last text message you received on your cell say?

- Powk… Malam tok datang juak k… Esok pon datang juak… My fren wedding…

15. Where is your nearest 7-11?

- Malaysia…hahaha…

16. What’s a saying word that you use a lot?

- Ye la tu… hehe…


17.Who told you they loved you last?

- My luv…of course la my luv yg ckp…hehe..

18. Last furry thing you touched?

- Nothing

19. How Many Drugs Have You Done In The Past three Days?

- xde…

20. Favorite age you have been so far?

- hmmm… 21… Sbb dah boleh mengundi…

21. Your worst enemy?

- ntah la….

22. What is your current desktop picture?

- KKC-21 picture…

23. What was the last thing you said to someone?
- Jap lagik aku tdo…

24. If you had to choose between a million bucks or to be able to fly, which would you choose?

- millon bucks… aku pun nak kawen gak…haha…

25. Do you like someone?

- Yup…

26. The last song you listened to?

- I Miss you by Miley Cyrus… Dgr kat blog memey nazira…


Saturday, May 30, 2009

Aku Jadi Hero

Salam...

Mesti korang nak tau kan nape entri kali ni tajuk dia "AKU JADI HERO"... Citenye cmni...

Imbas kembali...hehe...

25 Mei 2009/Isnin
Jam 4.00 petang

Masa ni aku dalam komuter nak ke KL Sentral... Hari ni aku akan berjumpe dengan Si Dia sebelum aku balik ke Kuching... Plan nak jumpe Si Dia kat KLCC... Sbb dia hbs keje pkl 5 ptg... Si Dia tgh praktikal kat PNB..hehe... Hari ni x ramai sangat org dalam komuter. Agaknye org belum balik keje lagi... Kalau pukul 5 ptg mesti dah sesak dalam komuter... Aku pun duduk la kat dalam komuter yg agak lengang tu... Kat depan aku ade sorang melayu(brother melayu)... Aku rasa umur dia dalam lingkungan 40-an... Kat sebelah kanan dia ade sorang perempuan India, Cina & sorang lagi India... Rasanye mcm diorg tu student lagi... Kawan rapat agaknye... Ye la, ni kan Malaysia... Pelbagai bangsa dan agama... hehe... Kat sebelah kiri org melayu(brother melayu) tu pulak xde sape2 yg duduk... Kat sebelah kanan aku plak rasanya mcm bkn org Malaysia... Tgk dari segi rupenye mcm org Vietnam...hehe... Aku teka je... x tau la betul ke x... Ntah2 org Malaysia... Sebelah kiri aku sah2 org Malaysia... Sbb aku dengar dia telefon ckp melayu... Aku duk memerhatikan hampir semua org yg aku nmpk kat dalam komuter tu... Mcm2 kerenah je... Ade yg tdo... Ade yg bc buku... Ade yg tgh telefon... Mcm2 la...

Masa tgh kusyuk memerhatikan ragam org, tiba-tiba aku di kejutkan dengan suara driver komuter... "Stesen Bandar Tasik Selatan... Bandar Tasik Selatan"... Komuter pun berenti la kat stesen ni... Agak ramai gak yg masuk dalam komuter kat stesen ni... Ade yg dah balik keje kot... Kata aku dalam hati... Sbb aku tgk ade sorg warga indon yg gayanye mcm pekerja tapak binaan... Dengan bajunye yg lusuh... Muka yg penat... Ade kesan cat dan pasir kat seluarnya... Mmg betul la kot dia tu pekerja tapak binaan... Dia duduk selang 2 org dari tempat aku duduk...

Bila nak sampai ke stesen Mid Valley ramai yg dah bediri sbb x sabar nak keluar dari komuter tu... x pon, x tahan nak buang air... x pun dah lambat nak jumpe p.we/m.we... Ape2 je la... Yg penting aku x begerak lagi dari tempat duduk ku...hehe... Masa ni la permulaan sebuah drama kehidupan yang aku sendiri pun menjadi pelakonnya... Pelakon utama plak tu... hehe... Real beb...!

3, 2, 1.... Action...!
Brother melayu tu pun menukar tempat duduknye sbb nak duduk dekat dengan pintu komuter... Aku rasa mcm brother tu nak cepat... Dalam masa yg sama, org yg nak masuk ke dalam komuter pun agak ramai... Berlaku la sedikit aksi berebut tempat duduk... Tanpa brother tu sedari, dompet dia tercicir kat tempat duduk dia yg sebelum tu... Belum sempat aku nak ambik dompet tu & bagi balik kat brother tu... Hmmm... Mamat indon yg aku ckp pekerja tapak binaan tu dah ambik dulu... Slamber je dia ambik & letak dalam poket dia... Brother tu masih x perasan yg dompet dia tercicir & telah dicilok oleh mat indon tu... Nak je aku bangun & ckp kat mat indon tu bagi balik dompet tu kat brother yg empunye dompet tu... Tapi, bila aku fikir2 balik... Better aku bertindak sebelum sampai KL Sentral... Sebabnya, aku takut berlakunya pergaduhan dalam komuter tu... Lagi pun x lama lagi nak sampai kat stesen KL Sentral... Aku pun rasa brother tu nak turun kat KL Sentral gak... Kalau aku bgtau skrg... Konfem mat indon tu kene belasah... Aku pun bersabar sebelum memulakan tindakan yg seterusnya...

Tak lama lepas tu, driver komuter pon ckp "Stesen KL Sentral... KL Sentral"... Sebelum komuter berenti aku pun bangun & memulakan langkah seterusnya...

Aku: Bagi balik dompet yg ko ambik tadi...! (Dengan muka yg serius & lagak mcm hero...hehe...)

Mat Indon: Apa dia? (Buat-buat x tau plak)

Aku: Aku nampak ko ambik dompet ka depan aku tadi... (Suara aku makin kuat... Org lain tengok semacam je... Mesti diorg ingat aku samseng... hahaha...)

Mat Indon: Kamu punya dompet ke? (Buat muka x besalah plak dia... Rasa nak lempang je...)

Aku: Bukan aku punye... Orang tu punye... (Sambil menunjukkan brother melayu tu)

Brother tu pun pelik & cek dompet kat poket seluarnye... Sah mmg xde... Muka brother tu pun berubah... Nampak mcm bengang je... Mat Indon tu pun beri balik dompet tu kat brother tu...

Brother melayu: Ape ni ambik barang org...? Ko mencuri ni... Ade ke patut ko ambik dompet aku... (Memang marah giler la brother tu masa ni... Org2 yg ade kat dalam komuter tu semua tgk...)

Mat Indon: Saya bukan ambil... (Muka dah takut dah...)

Komuter pon berenti kat KL Sentral... Brother tu masih lagi marah mat indon tu... Aku masih berdiri di antara brother dgn mat indon tu... Takut dia nak belasah plak mat indon tu... Bila brother tu nak je belasah mat indon tu... Aku pun tahan dia & cakap...

Aku: Sabar bang... Biarkan dia... Kte kan org Melayu... Org Malaysia... Ni bukan budaya kita bang... Org melayu bukan samseng... Suka pukul org... Kite tunjukkan kat diorg yg kte masih ade adab dan budi bahasa...
(Tulisan kaler merah aku saje-je tambah... Nak ckp cm 2 tapi x jadi plak...hehe)

Brother melayu: Nsb baik abang ade... Kalau x, saye dah belasah dah mat indon tu... Terima kasih banyak-banyak bang... (Ade ke ptt dia panggil aku abang... Padahal dia tua lagi dari aku...huhu...)

Aku: Sama-sama bang...

Lepas tu komuter tu pun meneruskan perjalanannya... Sempat gak aku tgk muka mat indon tu... Mesti dia malu giler... Org len yg ade dalam komuter tu mesti berhati-hati dengan dia... hmmm... Macam-macam je... Aku pun terus beli tiket LRT sebab nak g KLCC plak... Dalam LRT tu aku teringat balik kejadian yg baru aku hadapi td... Aku pelik, aku rasa bukan aku sorg je yg nmpk mat indon tu ambik dompet brother melayu tu... Sangat jelas mat indon tu ambik dompet yg tercicir tu... Aku rasa org lain dalam komuter tu pun nampak... Tapi, kenape diorg x nak buat pe2... Buat x tau je... Padahal berlaku depan mata diorg... Ini ke org Malaysia...? Ape yg diorg takut sangat sampai sanggup berdiam diri bila nmpk kejadian cm 2 berlaku... Pelik la... Huh! Adakah mmg dah ditakdirkan yg aku akan tolong brother tu...? x pon, diorg mmg x nak ambil tahu pon kalau kejadian tu berlaku... Cmni ke org Malaysia...? Sedih pun ade gak aku rasa masa tu... Bukan la aku nak ckp yg aku ni hero... Tapi, aku sedih dengan sikap org2 yg ade kat tempat tu masa kejadian tu berlaku. Diorg buat-buat x tau je... huhu...

Tapi xpe... Nasib baik la aku nmpk kejadian tu... dan hal tu pun settle... xde masalah yg berlaku... xde kes membelasah mat indon yg curi dompet... xde masalah org yg hilang dompet...

Dan aku dapat gak jumpe dengan orang yang aku rindui... Lepaskan rindu sebelum aku pulang ke Kuching... Walaupun kami jumpe x lama.. Tapi, ckp la menatap wajahnya... Menghilangkan rasa rindu yg sudah lama ingin berjumpa... Thanks kepada si dia... yg paling penting... Aku tetap hero kepada si dia...hehehe...

Si Dia pernah ckp kat aku... "Walaupun awak x dpt terbang, x pakai spender merah kat luar, xde power... Awak tetap hero kat hati saya..."

Retreat Di Pulau Pangkor 2009

Salam...

Hampir seminggu dah aku x update blog ni... Dah 5 hari gak aku ade kat rumah... Untuk pengetahuan korang semua, aku dah berada di Kuching, Sarawak.... Masa untuk berehat bersama keluarga pulak... Maklum la dah lama x balik Kuching... hehe...Dah seminggu gak retreat di Pulau Pangkor berlalu... Seronok memang la seronok... Tapi lagi seronok kalau Si Dia ade join skali. Baru la lagi seronok. Tapi nak wat mcm mana Si Dia x dpt g... Ok la, untuk entri kali ni, aku nak share sikit la pasal retreat di Pulau Pangkor 2009 ni...

Ini merupakan kali ke-2 aku ke Pulau Pangkor. Kali pertama masa retreat 2007... Masa tu aku baru jadi MTM. Retreat masa 2 buat kat Kem Rimba... Kali ni buat kat Suria Beach Resort plak... Agak meriah jugak la masa 2... Ni aku upload sedikit gambar untuk tatapan korang semua...

HARI PERTAMA
22 Mei 2009/Jumaat
Jam 12.30 pagi
- Berkumpul di Balai Seni Budaya.

Aku bersama-sama dengan Jali, Ajaq & Becca


Bdk kecik pun nak msk gak...hehe...


Jam 1.00 pagi
- Bertolak dari UPM ke Lumut, Perak

Sebahagian drpd MTM sesi 2008/2009 yg pergi...

- Berhenti rehat kejap di Rawang. Ade yg makan, ade yg duduk2 saje... Sampai la pkl 2.45 pagi kami meneruskan perjalanan ke Lumut.

Sape la yg makan ni..hehe...


Jam 5.30 pagi
- Sampai di Lumut.
- Solat Subuh.


Jam 6.00 pagi
- Tiba di Jeti Lumut
- Naik Feri ke Pulau Pangkor pkl 7.00 pagi.
- Tengok pemandangan sekitar Pulau Pangkor di atas feri...

Kami baru tiba di Jeti Lumut



Melihat dan menghayati keindahan waktu pagi di sekitar Pulau Pangkor


Jam 7.30 pagi
- Tiba di Jeti Pulau Pangkor
- Naik van kaler pink ke Suria Beach Resort...hehe...

Van kaler pink yg dimaksudkan... Semua van sewa kat Pangkor kaler pink...


Jam 8.00 pagi
- Sampai di Suria Beach Resort
- Sarapan.
- Masuk bilik/berehat


Jam 9.00 pagi
- Pegi mandi laut..
- mandi laut sampai la pkl 10.00 pagi.
- Lepas tu, tdo... Sbb penat mandi laut...hehe...


Jam 12.30 tghari
- Makan
- Solat/ rehat lagi

Makan tengah hari.

Jam 2.30 petang
- Dialog bersama mantan MTM 2008/2009

Dialog bersama MTM 2008/2009

Cube teka ape yg tgh aku tulis tu...hehe...


Jam 5.00 petang
- Diskusi bersama MTM 2008/2009 tamat.
- Minum petang.
- Bersedia untuk beriadah...
- Snorkeling beramai-ramai...hehe...

Sebelum g snorkeling...

Sebelah malamnye, mantan MTM xde xtvt... So, ktorg g jalan2 cari makan la mlm 2...hehe... Makan ikan bakar dengan kerang bakar... Sedapnye...hehe...Lepas tu ktorg balik la & tdo...

HARI KEDUA
23 Mei 2009/Sabtu
Jam 7.30 pagi
- Sarapan
- Persediaan untuk sukaneka.

Jam 8.00 pagi
- Sukaneka bermula.
- Lepas sukaneka, g kayak keliling pulau... Best sgt... Pastu kene marah dgn tuan punye kayak sbb terbalikkan kayak... 2 kayak terbalik... Nsb baik kayak aku dgn ajaq x terbalik...hehe...

Pemandangan di Pantai Pulau Pangkor waktu pagi...


Main bola tampar...

Nak main pijak-pijak belon ni...


Macam-macam la game sukaneka yg disediakan... Memang seronok la...


Jam 3.30 petang
- Bersedia nak g jalan2 di Pulau Pangkor.
- Keliling Pulau Pangkor naik van... Best gak la...

Bergambar di hadapan tempat penginapan kami...

Shoping time... Better beli kat Lumut... Kat Pangkor ni mahal... Huhu...

Bergambar kenang-kenangan selepas membeli belah...

Kami kat tempat bersejarah kat Pangkor ni...

Ade gaya jd model la diorg ni kn...hahaha.... Bdk kecik mcm melekat je kat ctu...

Ajaq & Annurul Aida... Sepadan la diorg ni... Jgn marah ye...hehe...


Jam 6.00 petang
- Lepas penat keliling Pangkor ktorg pon balik ke Suria Beach Resort...
- Ade masa lagi... Aku, Ajaq, Q, dengan Razali g pantai... Tengok matahari terbenam... Cantik sangat pemandangan masa tu...

Pemandangan waktu senja di Pulau Pangkor... Cantikkn...?


Jam 8.00 malam
- Malam ni acara kemuncak... Ape lagi, karaoke la...
- Sbnrnye acara kemuncak bbq... Tapi, disebabkan pihak Suria Beach Resort yg sediakan... xdpt la ktorg nak bbq... Ktorg makan je yg dah disediakan... Yg x bestnye... Xde feel bbq... Mkanan pon dah sejuk... yg x dpt merasa pon ade gak... Huhu...
- Lepas makan ktorg pon stat karaoke... Melalak sampai pkl 12 tghmlm...
- Paling best masa Bdk kecik nyanyi... Dia buat lagu sendiri.. Tapi, best giler la...hehe... "Cinta lagi...cinta lagi...cinta lagi... cinta lagi... Benci lagi....benci lagi... benci lagi... benci lagi..." hahahaaha...
- Yg lain pon spoting giler... Mcm2 tarian je diorg buat...

Q pun menyanyi malam tu..

Mereka menunggu giliran nak karaoke...

Pengarah retreat(odah) tgh menari...hehe... Gaye ape ntah...


HARI KETIGA
24 Mei 2009/Ahad
Jam 8.00 pagi
- Pagi ni ktorg mandi dulu kat pantai...
- Bla dah puas mandi... Balik bilik...
- Packing nak balik...


Jam 12.00 tghhari
- Makan tengah hari...
- Bersiap-siap nak balik..
- Pas makan balik...

Tunggu turn nak naik feri kat jeti Pulau Pangkor dengan Megat...


Jam 3.00 petang
- Bas UPM pun sampai...
- Ktorg pon balik la UPM...

Cute x bdk ni...? Bdk ni la yg ktorg layan sampai kat kolej...

Jam 8.00 malam
- Ktorg pon sampai la kat kolej...
- Penat pon ade...
- Sedih pon ade...
- Seronok pon ade...

Tu la antara pengalaman yg dpt aku share kat sini... Seronok sangat masa retreat ni... Bla la dpt lagi nak join xtvt mcm ni...huhu... Terima kasih la kat pihak pentadbiran Kolej Canselor dan MTM 2009/2010 sbb menjemput aku & mantan MTM 2008/2009 join retreat ni... Ok la, tu je la untuk entri kali ni...

Nak pegi bercuti lagi dengan org yg tersayang...hehe...

Thursday, May 21, 2009

Belangsungkawa: Perginya Pencipta Lagu Kolej Canselor

Salam...

Semalam aku baru dapat maklumat daripada group Fourth@Canselor College, UPM kat facebook mengenai pemergian seorang yg sentiasa diingati sumbangan besarnya dalam pembikinan lagu Kolej Canselor iaitu Lagu "Kolej Canselor Terus Gemilang"... Beliau yang dimaksudkan ialah Mohamad Ikman Bin Abdul Jalil yang mengambil jurusan Bacelor Pendidikan (Bimbingan dan Kaunseling). Arwahyarham telah kembali ke rahmatullah pada 25 Mac 2009 yang lalu. Takziah kepada keluarga arwahyarham. Semoga roh arwahyarham dicucuri rahmat dari Ilahi... Sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada arwahyarham Mohamad Ikman...

Al-Fatihah...

Kepada sahabat-sahabat yang nak tahu lagu Kolej Canselor macam mana, kat bawah ni aku sediakan liriknya... Bagi aku lagu kolej Canselor ni sangat menarik... Liriknya pun mempunyai maksud yang sangat bererti bagi aku sebagai warga kolej Canselor... Kalau dengar je lagu ni, mesti terus bersemangat... Ramai gak bdk2 kolej yg lain ckp lagu kolej aku ni best...

LAGU KOLEJ CANSELOR TERUS GEMILANG

KOLEJ CANSELOR BERDIRI MEGAH
KITA DIAJAR KENALI JIWA
BERSAMA-SAMA ILMU DITIMBA
TAKKAN KECEWA BERPUTUS ASA

BAKAT PEMIMPIN DIPUPUK JUA
LEBIH BERANI HADAPI DUNIA
BERDAYA USAHA AMALAN KITA
SUPAYA JADI LEBIH SEMPURNA
AKHIRNYA...

SALING PERCAYA DAN SALING HORMATI
BEKERJASAMA JUGA BERDIKARI
DAYA SEMANGAT YAKINI DIRI
KITALAH SATU KITALAH UNGGUL
TERUS BERJAYA KOLEJ CANSELOR
KOLEJ KITA

BIAR PUN KITA DI MANA-MANA
BERSOPAN SANTUN TIDAK DILUPA
WARISAN BANGSA TERPELIHARA
SISWA CEMERLANG MATLAMAT SEMUA
BERSAMA...

SALING PERCAYA DAN SALING HORMATI
BEKERJASAMA JUGA BERDIKARI
DAYA SEMANGAT YAKINI DIRI
KITALAH SATU KITALAH UNGGUL
TERUS BERJAYA KOLEJ CANSELOR
KOLEJ KITA

TERUS CEMERLANG TERUS GEMILANG
KOLEJ KITA

CANSELOR!!!

Khairul Amri Mohd. Ismail
Mohamad Ikman Abdul Jalil

Lagu ni memang sangat bererti bagi aku... Sangat bermakna liriknya... Kekel Cemerlang... Canselor!!!

Peristiwa 20 Mei 2009: Sabar je la...

Salam...

Hari ni xde ape yg menarik yg nak dikongsikan... Cuma nak cite sikit la pasal tgh hari td... Masa aku tengah online kat bilik, hp aku tibe2 berbunyi... Display kat skrin hp aku Pejabat K* yg call... Aku tau, mesti Kak *** yg call... Aku pon jawab la call 2...

Aku: Hello... Assalammualaikum....

Kak ***: Waalaikumsalam... Azwandy, awak ade dekat mana ni?

Aku: Sy ade kat bilik... Nape Kak ***...?

Kak ***: Awak dtg kat pejabat sekarang... Pengetua nak jumpe awak... Sekarang tau...

Aku: Ok.. Jap lagi sy dtg la...

Kak ***: Cepat sikit tau... Takut pengetua kluar plak...

Aku: Baik la Kak ***...

Aku pon terus pegi pejabat jumpe Kak ***... Datang2 je kat pejabat, Kak *** bg surat yang aku bg kat pengetua pasal nak stay kat kolej tanpa bayaran... Sebenarnye aku buat permohonan utk stay kat kolej masa cuti. Sebabnye, aku join Kursus yg MTM Kolej ******** anjurkan... Bukan saje2 nak duk kat kolej ni masa cuti... Dah la bosan... huhu... So, Kak *** ckp kalau nak duk kat kolej tanpa bayaran, kne buat surat permohonan dan bagi kat pengetua...

Imbas semula 12 Mei 2009... Kat pejabat K*...

Kak ***: Kalau awak nak duduk kolej tanpa bayaran, awak buat surat pastu bagi kat pengetua...

Aku: Ok... Nanti saya buat.

Kak ***: Tapi, pengetua xde minggu ni... Isnin nanti baru ade... (Sambil melihat kalender kat dinding) Ha... Isnin minggu depan 18 Mei... Awak bagi sendiri surat tu kat pengetua k...

Aku: Okey Kak ***...

Pastu, aku pon balik bilik dan mula la menaip surat permohonan stay kolej tanpa bayaran tu... Menurut maklumat yg diberikan oleh Kak ***, dia suruh aku sendiri bg surat tu kat pengetua... Dia suruh aku bg 18 Mei... Aku pon mendengar la arahan Kak *** tu... Ye la, org yg lebih tahu katakan...

18 Mei 2009
Aku pon pegi la pejabat membawa surat permohonan stay kolej masa cuti tanpa bayaran dan nak jumpe dengan Kak ***... Tapi, dia xde... Org kat pejabat ckp, Kak *** cuti hari tu... Pastu aku teringat la arahan Kak ***... Bagi surat tu kat pengetua... Aku pon tanye la kat org pejabat pengetua masuk pejabat ke x hari tu... Orang kat pejabat tu cakap pengetua x masuk pejabat hari tu... Aku pon balik la semula membawa surat tu...

19 Mei 2009
Aku pegi pejabat lagi... Kak *** ade kat pejabat... Aku pon tanye la kat dia... Pengetua ade x...? Dia ckp la, pengetua belum masuk pejabat lagi... Aku pon ckp la nak bagi surat tu kat pengetua... Kak *** pon ckp, bg kat dia je surat tu... Nanti dia bg kat pengetua... Aku pon bagi la surat tu kat Kak ***... Aku rasa lega la sbb surat tu dah settle... Aku pon balik bilik dgn senang hati...hahaha...

20 Mei 2009
Lepas Kak *** call aku... Aku pon pegi la pejabat... Lepas tu Kak *** bagi balik surat yg aku bagi kat dia tu... Kat surat tu ade tulis "Lulus stay kolej dengan bayaran dari 13-21 Mei 2009... Can stay without payment 24-26 Mei 2009..." Aku pun pelik la... Tapi, aku dah agak da yg pengetua nak marah aku sebab mintak duduk kat kolej masa cuti tanpa bayaran. Sbb agak lama gak aku mintak stay tanpa bayaran... Hmmm... Aku pun dengan rasa sedikit dukacita pegi la jumpe pengetua...

Aku: Assalammualaikum Dr...

Pengetua: waalaikumsalam... Ape cite...?

Aku: Pasal surat ni la...(Sambil menunjukkan surat permohonan stay tanpa bayaran tu)

Pengetua: Ha... Kenapa surat tu...?

Aku: Pasal sy nak stay tanpa bayaran... (Aku ckp lembut je masa ni...)

Pengetua: @&*&%#!*@)... (Dia mula membebel dan marah aku...)
@$**%#&*(%#*&$(($$@^&I(.....
(&&^#!@%&()&^#^@@^^......

-Part ni x boleh nak display kat sini atas sebab-sebab yg tertentu... Biar la aku je yg tau...-

Aku: (Aku diam je masa tu... Sampai la dia berenti becakap... Aku pon ckp la ape yg tersimpan kat hati aku yg membara mcm gunung berapi yg meletus... Nsb baik la aku masih respect kat dia as a pengetua kat Kolej ******** ni... Hbs je aku ckp... )

Pengetua: (Terdiam seketika... Maybe tersentap dgn penjelasan aku...) Ok la kalau mcm tu... Awak ade reason utk stay tanpa bayaran... Kalau mcm tu, okey la... Sy luluskan la permohonan awak ni... (Sambil membetulkan statement yg dia tulis kat surat tu...)
Aku: Terima kasih dr... (Aku pun blah dari bilik dia...)

Lepas tu aku jumpe Kak ***... Kak *** tanye la mcm mana...? Aku pun ckp la... Da settle da... Dah clear da pasal stay kolej masa cuti without payment tu... hmmm... Masa tu hati aku masih panas lagi... Sakit hati pun ade... Lain kali bagi la org ckp dulu ape masalah yg sebenarnye... Ni x, terus nak marah-marah... Kan dah terdiam lps dengar penjelasan aku... Tapi xpe, mmg perangai dia mcm tu kot... Tapi, kadang-kadang kite x tau org lain ade masalah. Jgn la nak serang terus org tu.. Tanye la baik-baik dulu... Mesti ade masalahnye kn... hmmm... Macam2 je kn...

Tak nak la hal ni jd lebih panjang... So, aku cut cite ni sampai sini je... Aku pon dah dpt duduk kolej tanpa bayaran... Esk dah nak g Pulau Pangkor... Tak nak la nak masam-masam muke nanti... x best plak kn... Aku habiskan cite ni kat sini je la k...

******atas sebab-sebab yg tertentu, aku terpaksa la guna simbol tu...

Esk aku g Pulau Pangkor... Harap-harap seronok la nanti... Walaupon hati masih sakit...huhu...

Jom kita Tagging...

Salam..

Jom main tagging...

1. Apa perasaan sekarang?
Rindu kat someone… Dia rindu kat aku ke x eh…?huhu…

2. Saya nak makan
Ikan terubok masin… Sedapnye… Kat Swk je ade… Hehe…

3. Saya tak suka
Kalau org marah-marah sy tanpe tanye ape masalah yg sebenarnye… Baru kne marah tgh hari td… Huhu… Len kali jgn la terus marah. Tanye la dulu… Kan dah terdiam td…

4. Impian saya
Nak bukak multi-ladang… Ade lembu, kambing, rusa, arnab, ayam, ade pokok buah-buahan, ade kolam ikan air tawar, ade tempat rekreasi dan ade homestay… Mesti best… Hehe…

5. Haiwan yang saya tidak suka
Pembawa wabak pembunuh sekarang ni… KHINZIR@BABI... Virus influenza A H1N1@Selesema babi…

6. Saya Harapkan
Dapat bertemu dengan Exco Akademik MTM Kolej Canselor Sesi 2009/2010 sebelum sy balik Kuching 26 Mei ni… Huhu… Rindu sama dia…

7. Jika boleh di putarkan masa..
Tak nak… Yang dah lepas, biar la lepas… Bersedia menghadapi hari esk…

8. Saya pada 10 tahun akan datang...
InsyaAllah akan jd cikgu cemerlang… Dah ade family…hehe…

9. Handfon saya adalah sebuah...

Telefon… untuk send sms… untuk ambik gmbr… untuk dengar lagu…


11. Saya pernah bercinta sebanyak....

Rahsia… X byk pon…


12. Saya suka pada...

Ape-ape saje yg sy suke…


13. Kawan-kawan saya...

Yang kat Kuching, marah sys bb dah lama x balik sana… x ckp geng kalau kluar..huhu… Sabar la geng, aku balik 26 Mei ni…


14. Pernah dikhianati?

Pernah… Biar la menjadi sejarah…


15. Apa yang anda hendak lakukan terhadap orang yang mengkhianati anda?

X nak buat ape-ape… Biar la dia insaf…


16. Senaraikan 5 orang untuk di tag

- Qdetactive
- fsakinah's
- ..cik epal..
- mY.str33t.
- Sape-sape la yg nak wat tagging ni...

Esk nak g Pulau Pangkor... Mood sedikit tercalar setelah peristiwa 20 Mei 2009 berlaku...huhu... Nak tau kenape? bace la entri terbaru nanti k...

Wednesday, May 20, 2009

CHINESE GOOD LUCK TANTRA TOTEM

Salam...

Semalam, ade sorang mmbr aku send email kat aku... Agak menarik la jugak isi kandungan email 2... Kepada sahabat-sahabat, baca la k...

THE FOLLOWING IS A CHINESE GOOD LUCK TANTRA TOTEM..

Anda mungkin tidak mempercayainya, tapi merupakan nasihat yang baik untuk dibaca!
Anda mungkin mempelajari sesuatu jika membacanya!!!

PERTAMA

Bersedekahlah kepada orang lain lebih daripada yang mereka perlukan dan lakukanlah dengan penuh kerelaan.

KEDUA

Kahwinilah lelaki / wanita yang gemar anda berbicara dengannya, kerana kemahiran berbicara antara satu dengan lain akan menjadi lebih penting pabila usia semakin tua.

KETIGA

Usahlah mempercayai segala perkara yang anda dengari.. Berbelanjalah sekadar apa yang ada atau tidurlah seberapa lama yang anda perlu

KEEMPAT

Apabila kamu berkata, " Aku Cinta Padamu", maka tunaikanlah.

KELIMA

Pabila mengatakan, "Maaf", tenunglah matanya.

KEENAM

Bertunanglah sekurang-kurangnya enam bulan sebelum kamu diijabkabulkan.


KETUJUH

Percayailah cinta pandang pertama.


KELAPAN

Usah tertawakan impian orang lain. Manusia tanpa impian tidak memiliki apa-apa.


KESEMBILAN

Cintailah seseorang dengan sepenuh hati dan penuh kasih sayang. Sungguhpun anda akan berasa seolah-olah diri anda tersiksa, tapi percayalah itulah satu-satunya untuk melengkapkan kehidupan ini.


KESEPULUH


Jika berlaku perselisihan pendapat, bertengkarlah secara aman. Usahlah menyebut nama sesiapa ketika bertengkar.


KESEBELAS


Usahlah menilai seseorang berdasarkan peribadi keluarga mereka.


KEDUABELAS


Berbicaralah dengan tenang dan berfikirlah dengan pantas.


KETIGABELAS


Apabila seseorang bertanyakan satu soalan yang tidak anda gemari, lontarkanlah senyuman dan bertanyalah padanya,"Kenapa anda ingin tahu?"


KEEMPATBELAS


Ingatlah bahawa setiap cinta dan pencapaian yang besar akan melibatkan pengorbanan dan risiko yang besar.

KELIMABELAS

Ucaplah "Semoga anda diberkati" apabila mendengar seseorang bersin.


KEENAMBELAS

Apabila anda kerugian, janganlah jadi kurang ajar.


KETUJUHBELAS


Berpeganglah kepada tiga R:

1.
Rasa hormat pada diri sendiri;
2.
Rasa hormat kepada orang lain;
3.
Rasa tanggungjawab terhadap semua tindakan anda


KELAPANBELAS

Usahlah benarkan pertikaian yang sebesar hama
merosakkan sebuah persahabatan yang besar.


KESEMBILANBELAS


Apabila menyedari bahawa anda telah melakukan kesalahan, usahlah berlengah untuk perbetulkan kesalahan itu.


KEDUAPULUH

Tersenyumlah ketika menjawab telefon. Pemanggil akan melihatnya daripada suara yang mereka dengar..


KEDUAPULUH SATU

Ada
ketikanya anda perlu bersendirian.


Kini tibalah bahagian yang MENYERONOKKAN!

Totem tantra ini telah dihantar kepada anda untuk kebaikan. Totem ini telah diedarkan ke seluruh dunia setakat ini sebanyak sepuluh kali. Kepercayaan orang China, dalam tempoh empat hari dari tarikh totem ini anda edarkan anda akan beroleh keuntungan.

Sila hantarkan salinan kepada mereka yang pada pendapat anda memerlukan kebaikan. Janganlah hantarkan wang kerana nilai takdir tidak boleh dijual beli..

Tu la email yg mmbr aku send kat aku semalam...

Beberapa hari lagi nak g bercuti kat Pulau Pangkor...hehe...

Aku & Dia

Daisypath Anniversary Years Ticker