Sahabat@Dusun Bayu

Thursday, November 11, 2010

Entri Ni Nak Letak Tajuk Apa Ye...?

Salam...

Terima kasih kepada sahabat-sahabat blogger & pengunjung-pengunjung Poet Dusun Bayu...
Kerana sokongan andalah saya masih berblogging sehingga sekarang...
Hehe...

Apa je yg saya nak tulis eh... Hmmm...Yup... Hari ini berlalu seperti biasa... Bangun tidur lambat sebab tidur pon lambat... Bukan sebab online ye saya tidur lambat... Tapi, memang tak boleh nak tidur... Jadi, saya dengar lagu sampai la tertidur... Hehe... Lagu apa??? Biasa la... Lagu yg saya layan sebelum tidur... Pujaan Hati & Disaat Aku Mencintaimu... Hahaha... Sila gelak.. Sebab saya agak jiwang ye... Tapi, saya suka lagu itu... Hihi... Bangun lambat dekat nak tengah hari... Huhu... Minggu ni saya x bertugas untuk menghantar kakak saya pergi & balik kerja... Tugas itu diambil alih oleh bapa saya... Cuti belajar kononnya... Maklum la nak exam PTD sabtu ni... Stadi pon ikut mud gak... Kalau xde mud nak stadi, x stadi la... Buku yg saya kena baca tebalnya 747 muka surat... Tapi, saya baru je baca 28 muka surat... Huhu... Malas betul nak baca... Sapa yg boleh tolong saya bacakan buku ni...?

Ada orang cakap nape saya tamak sangat sbb dah dpt posting pon nak mintak gak PTD ni...? Hmmm... Saya bukan tamak.. Tapi, cuma nak mencuba nasib... Kalau ada rezeki saya, saya dpt la PTD ni... Tapi, guru tetap pekerjaan yg bermakna bagi saya... Kepada sahabat-sahabat yg akan menduduki exam PTD sabtu ini, semoga berjaya saya ucapkan... Sekarang ni saya hanya menunggu untuk ditempatkan sahaja... Saya tak kisah dapat kat mana pon... Asalkan posting je... Dapat posting pon saya dah bersyukur... Tak macam sesetengah bakal guru yg x bersyukur apabila dah posting... Siap merungut plak tu... Walau dekat mana sekali pon kita ditempatkan, jangan lupa & jgnabaikan amanah yg diberikan k... InsyaAllah, keputusan penempatan akan keluar minggu hadapan... Boleh semak di web KPM... Menurut sumber yg boleh dipercayai la... Harap-harap betul la... Kepada sahabat-sahabat yg sudah mendapat surat & akan posting ke Sarawak, tahniah diucapkan... Selamat datang ke Sarawak... Hehe...

Tadi pegi cari frame gambar untuk gambar konvo saya... Cari punya cari... x jumpa-jumpa... Jadi, esk la nak cari lagi... Nak cari kat kedai gambar la... Baru ada kn..hehe... Tadi jumpa frame gambar, tapi yg kecik la... Hehe... Maka, esk kena bangun awal la..Huhu... Nak bangun lambat lagi...Hehe... Nanti dah posting, xdpt bangun lambat lagi...Huhu... Sila jangan contohi sikap buruk ini k..Hahaha...

Masa pegi jalan-jalan cari frame tadi, jumpa org jual gula-gula kapas... Terus nak beli... Sebab dah lama tak makan gula-gula kapas tu... Lepas tu berebut plak dengan kakak saya... Dia pon nak makan gak gula-gula kapas tu.. Ingat masa kecik-kecik dulu... Suka sangat mkn gula-gula kapas tu... Hehe... Lepas tu kakak ajak g minum kat Kubah Ria... Tempat makan baru kat kuching ni... Agak ramai jugak la yg makan kat situ... Kali pertama ktorg g makan kat situ... Just try je kakak saya ckp... kalau ok, datang lagi nanti... Hmmm... Kawan saya pernah makan kat situ... Diorg cakap x best... Makanan yg diorder pon lambat siap... Saya pon cakap la kat kakak saya mcm tu... Kakak saya ckp la, kta try la dulu... Hmmm... 15minit kemudian... Makanan belum sampai gak... Akak saya pon ckp, betul la... Makanan lambat siap... Huhu... dekat nak 20minit baru la makan sampai... Mungkin sebab ramai sangat kot... Tu yg lambat tu... Tapi tak pe... Tadi kakak saya belanja... Maklum la dah dapat gaji... Bayangkan 4 bulan gaji tak masuk... Skali gaji masuk bulan ni kayo kakak den..Hehe... Untuk bulan ni je la... Bulan depan gaji mcm biasa... Maknanya, gaji saya pon masuk gak la esk... Gaji jd driver kakak saya.....Hihihi...

Masa saya taip entri ni pulak, abg saya yg sulung balik... Dia bagi KFC kat saya... Dia pon dah dpt gaji la tu... Baru saya teringat, bulan ni gaji masuk awl untuk sambut raya haji... Rezeki saya la dpt makan KFC malam ni... Alhamdulillah... Kenyang... Perut kenyang... Mata pun ngntok... Sampai sini dulu la ye... Adios...
Sayang kamu semua... Haha...

~~~...Jumaat ni ada majlis penyampaian hadiah..Hehe....~~~

12 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

kitak nang jiwang!

mrs.blue said...

rerajin cikit bc buku..nnt dh dpt PTD, jgn lupe belanje kamek lak ye..hoho

FareedSairi said...

wahahaha...gaji masuk awal ke???knp den taktau pape :(

Keputusan dan analisis survey kitar semula:jom beri pendapat

Nur Qistina said...

all the best untuk exam PTD..

zahidah dihaz said...

good luck!!

Azwandy Bin Muhamad said...

@ciK LyndaWawa igUana X..ktk ya jiwang mena kak...

Azwandy Bin Muhamad said...

@mrs.blue Aih...pandey nya kelaka swk lok eh...hehe... Mun jak dapat..Lak kmk spon ktk makan k...haha...

Azwandy Bin Muhamad said...

@FareedSairi Ha a..gaji msk awl... x tau eh...

Azwandy Bin Muhamad said...

@Nur Qistina Thanks ye...

Azwandy Bin Muhamad said...

@zahidah dihaz Makseh..

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

OO.. PTD.. gudlek.. ;)

nak gule2 kapas nga kepsi. sile pos skrg ;D

Sofia Karim said...

ape bidang kerja PTD ek? Xtry tepon JPN ke? Ramai gk kawan2 dh start tepon JPN masing2 utk tau penempatan..

Aku & Dia

Daisypath Anniversary Years Ticker