Sahabat@Dusun Bayu

Wednesday, November 10, 2010

Masihkah Kau Ingat: Cerita masa sekolah rendah dulu

Salam...

Saya pernah buat entri mengenai cerita ini semasa awal pengelibatan saya sebagai blogger dahulu...
Klik pada link di atas...

Apabila saya tengok semula enrti-entri yg lepas...
Saya tidak sangka, susah agak lama juga saya menjadi blogger ni...
Hehe...

Macam-macam cerita & entri yg saya dah buat...
Entri ini juga merupakan salah satu entri yg saya suka...
Senyum sorang-sorang bila baca balik...
Hehe...

Jom baca sama-sama k...

Kwn2 msti nak tau ape ceritanyekn...
hmmm... cerita ni kwn2 pun pernah lalui gak dulu..
biasa la masa kecik2 kn... mcm2 je kerenah...
ok la, slmt membaca...

- kat skolah ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau.salesman susu pon camtu gak.
Sumber gambar: Encik Google

- kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program NILAM, sebok semua nak pinjam buku.
NILAM- Nadi Ilmu Amalan Membaca

Sumber gambar: Encik Google
 
- RMT (Rancangan Makanan Tambahan) kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm btl....
Dik, jgn gelojoh sgt makan tu...Hehe... Sumber gambar: Encik Google

- pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die. lepas tu pensel box yg bertingkat-tingkat pon ada gak..hehe...
Sumber gambar: Encik Google
Sumber gambar: Encik Google

- main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

Sumber gambar: Encik Google

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.

Terima kasih kepada zackzukhairi.blogspot.com

- cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.
Bukan pembaris ni ye... Saya cari pembaris tu kat Google x jumpa..Huhu..
Sumber gambar: Encik Google

- bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.

Sumber gambar: Encik Google
 
- time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...
Sumber gambar: Encik Google
 
- main game 2D. super contra, supermario, street fighter, sume pakai tape.
Sumber gambar: Encik Google
Sumber gambar: Encik Google
 
- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.
Sumber gambar: Encik Google
 
- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...
Sumber gambar: Encik Google

- balik skola beli JoJo x pon Dendang.Tora pon best gak. Beli semata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.
Sumber gambar: Encik Google

- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...
Sumber gambar: Encik Google

-Tamiya/Auldey mini 4WD race car. Sangup habis beratus-ratus ringgit nak beli benda alah neh. Motor @ dinamo saja pun dah dekat RM100. Bateri pulak mesti mau pakai bateri rechargeable. Takat pakai bateri cap ayam memang tak jalan la...
 Sumber gambar: Encik Google

- Siri kartun; power rangers, ultraman,transformers, ninja turtles, thundercats, maskman, flashman, Gaban dan mcm lg. tapi, smpai skrg pon kwn sy suke tgk cite2 ni...

Banyak lagikan sebenarnya...
Hehe...
Jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg x brubah,muda cume skali so kite enjoy... !!!! 

 ~~~....Adoi...penatnya cari gambar kat google dgn internet yg slow ni...Huhu...~~~

15 comments:

dayana said...

bestnyer kalu jd jd zaman kanak2 semula..semua dapat main...hehe

dendang, tora n jojo tu....mainannya best..ngeh..ngeh...

ciK LyndaWawa igUana said...

kmk pun ada jam boy london ya dolol..
hahaha

Azwandy Bin Muhamad said...

@dayana zaman kanak2 hanya sekali...hehe...

Azwandy Bin Muhamad said...

@ciK LyndaWawa igUana kmk pon ada juak kak..hahaha..

E.d.Y said...

wah...teringat kisah2 masa hingusan..huhu

ashutz said...

Wah..best2...saya pun rasa semua2 ni..hehe..masih ingat lagi..sangat seronok zaman kite sekolah rendah...budak2 skang xtaw apa yg best.. Zaman sekolah rendah,petang2 men kasut roda/roller blade jgk...

♥ ohh solehah ♥ said...

tetak mek baca tok aie.
mek dlok ada bh pakei pnclcase betingkat2 yaa.ngeso lm clas.
hahaha.adehh. :)

mrs.blue said...

hehe..comei giler mai dolu2..haha..
tang lawan pemadam tu..upenyer, sume bdk men kan..pg kedai asek beli pemadam jew kejeny.
mau jd budk kecik blikla..winduu

Azwandy Bin Muhamad said...

@E.d.Y betul2.. dak2 zmn skrg x jumpe dah semua tu..huhu..

Azwandy Bin Muhamad said...

@ashutz ha a shud... dak2 skrg dah men PSP...facebook...huhu...

Azwandy Bin Muhamad said...

@♥ ohh solehah ♥ yakah...? haha... kmk ada juak mun x salah kmk..hehe..

Azwandy Bin Muhamad said...

@mrs.blue main pon men gak eh lawan pemadam tu...? hahaha...

♥ ohh solehah ♥ said...

yerr.lawak aie.hehe :)
agik2 coklet lm tora ya.
nyaman bh.heee.
kmk penah dlok knk hkum men lawan pmadm ya..marh cikgu.
sak bnyk jk.dpt jual kali pmadm nk mek dpt ya.hehe

Azwandy Bin Muhamad said...

@♥ ohh solehah ♥ kmk dolok pensel box besar k ngkah pemadam ajak... pensel kontot jak... pemadam jak banyak... hahaha..

Nur Qistina said...

dak zaman sekarang mana ada dah semua tu...tu belum masuk game lubang tikusnya, galah panjang, main getah, oh kenangan!

tamiya tu saya ada...best2x! tapi bukanlah harga yang sampai ratusan ringgit...sekarang tinggal kenangan je la..selamat tinggal~

Aku & Dia

Daisypath Anniversary Years Ticker