Sahabat@Dusun Bayu

Tuesday, August 10, 2010

Peraduan Raya dalam Kenangan 2010

Salam...

Poster Peraduan Raya dalam Kenangan... Masukkan poster ini dalam entri Raya dalam Kenangan anda.

Kepada sahabat-sahabat blogger sekalian, seperti yang dijanjikan, inilah peraduan yang Poet Dusun Bayu anjurkan.
Peraduan ini mudah sahaja.
Semua blogger boleh menyertai peraduan ini.
Seperti peraduan-peraduan yang lain, peraduan ini pun ada syarat-syaratnya.

Tapi, sebelum itu tujuan peraduan ini ialah untuk mengenang semula kisah-kisah raya yang lepas. Mestilah raya-raya yang lepas, sebab tahun ini belum raya lagi... Hehe...
Di samping itu untuk menambah rakan-rakan blogger Poet Dusun Bayu serta merapatkan ukhuwah sesama kita...

Cara menyertai peraduan ini ialah, anda hendaklah *membuat satu entri yang bertajuk Raya dalam Kenangan & *masukkan satu gambar semasa hari raya tersebut. Anda juga hendaklah *menceritakan secara ringkas kenapa hari raya tersebut yang paling anda kenangkan.
* Wajib
Tema: Raya dalam Kenangan

Syarat-syarat Peraduan Raya dalam Kenangan.
1. Mestilah warganegara Malaysia.
2. Membuat satu entri yang bertajuk Raya dalam Kenangan.
3. Masukkan satu gambar sahaja yg berkaitan dengan hari raya yg anda kenang.
4. Ceritakan secara ringkas & menarik sebab hari raya tersebut sentiasa anda kenang.
5. Gambar hendaklah asli & bukan diciplak daripada internet.
6. Anda boleh meng"edit" gambar yg anda mahu masukkan dalam entri tersebut.
7. Dalam gambar tersebut tidak kisah sama ada gambar anda seorang atau gambar beramai-ramai.
8. Masukkan poster Peraduan Raya dalam Kenangan & "link" kan peraduan ini dalam entri anda.
9. Seperti peraduan yang lain, anda juga hendaklah menjadi follower blog Poet Dusun Bayu.
10. Untuk memastikan Poet Dusun Bayu mengetahui anda menyertai peraduan ini, sila tinggalkan komen & link entri Raya dalam Kenangan yang anda buat di entri ini.
11. Anda juga perlu tag 5 orang rakan blogger anda utk menyertai peraduan ini.
12. Sekiranya ada perubahan, Poet Dusun Bayu akan maklumkan kepada anda.

Pemilihan Pemenang untuk peraduan ini adalah berdasarkan gambar & cerita yang menarik berdasarkan gambar tersebut.

*Mestilah mematuhi syarat-syarat di atas. Hehe...

Tarikh Tutup Penyertaan
4 September 2010 bersamaan 25 Ramadan 1431H

Keputusan pemenang peraduan ini akan diumumkan pada
6 September 2010 bersamaan 27 Ramadan 1431H

Peserta-peserta yang menyertai peraduan ini bolehlah menyemak keputusan peraduan ini pada tarikh tersebut. Sebabnya Poet Dusun Bayu memerlukan maklumat pemenang utk urusan penghantaran hadiah.

Hadiah yang menanti pemenang Peraduan Raya dalam Kenangan

Inilah hadiahnya. Kek lapis Sarawak untuk hidangan pada hari raya nanti... Sedap...!

Contoh Entri Peraduan Raya dalam Kenangan

Gambar ini diambil semasa raya tahun lepas. Kenangan beraya bersama anak-anak saudara saya yang nakal-nakal. Nak bergambar dengan diorg pun susah. Sebelum gambar ini diambil, memang agak susah nak ajak diorg ni bergambar. Terpaksa tahan semua. Hehe...

Itu adalah contohnya...

Jadi, apa tunggu lagi...
Jom sertai peraduan ini...

Semoga berjaya....!

~~~...Jom sertai ramai-ramai...~~~

99 comments:

Aniza said...

Salam..

Pengesahan penyertaan yang pertama dalam prtandingan ini >> Cik Aniza dari Trimatra. Sila ambil nama saya ok? huhuu...

wanhairi said...

nak join...nak join... tapi nk post lepas habis test 1 lu..huhu...

Q said...

ok join

Azwandy Bin Muhamad said...

Aniza- OK...Thanks tau...

wanhairi- Tgh 1st test eh? Gudluck k... Nanti join la...

Q-Aku tau ko akan join...hehe...
Tq...

pu3mas89 said...

kmk pun nak try juak... lak mek bg link kat ktk ahh...

ketingting said...

ehem2! hehe ~ baru lepas sahur nih. nak join, tapi maybe ni 1st tyme. so agak kaget. tunggu dulu ea, nak cari idea dulu, nak selak2 album raya jap. hehe

Azwandy Bin Muhamad said...

pu3mas89- Nak try juakkah??? Boleh jak... Try lah k...

Azwandy Bin Muhamad said...

ketingting- OK..Carilah idea tu k..Hehe...

miss zizie said...

salam, zizie dah join =)
ni link entry tu:
http://blogzizie.blogspot.com/2010/08/contest-raya-dalam-kenangan.html

silalah jenguk ye =)
checklist:
dah jd follower
dah post entry
dah tag 5 org
dah letak terlebih gambar
dah meriahkan contest kali ni =)
huhu.
selamat berpuasa =)

Azwandy Bin Muhamad said...

miss zizie- Wah, peserta pertama... Tq ye join...

ashutz said...

nk join..ngah cari external..xjumpe2 mane letak.huhu

dayana said...

salam..

saya sertai juga..

http://dieladayana-dayana.blogspot.com/2010/08/peraduan-raya-dalam-kenangan.html

Azwandy Bin Muhamad said...

ashutz- Ok...Join la k... Cpt2 tau... smapai 25 ramadan je...

Azwandy Bin Muhamad said...

dayana- wslm...
Thanks sbb join...

Q said...

tunggu kemunculan aku.
huhuhuhuhuh

Puteri Dyla Qistina said...

Saya Mau Join!!!

p/.s: Bro, sila bagi sy menang :D hehehe

Azwandy Bin Muhamad said...

Husna- Thanks join...
Nak menang ke?
Hehe... Kalau ade rezeki Hunsa, Husna menang la k..hehe...

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

da ciap.. nak adiah.. ;p

HaiDa HiDa said...

salam..
akhirnya siap gak entry khas tuk contest hari raya.. hehee.. best gak mengimbau kenangan lama2 ni.. terima kasih dan tahniah anjurkan contest ni ya..

http://haida-hida.blogspot.com/2010/08/raya-dalam-kenangan.html

nnti datang terjah samaada layak ke tak.. :)

zahidah dihaz said...

salam...
saya join ye...

http://dihaz17-foryou.blogspot.com/2010/08/raya-dalam-kenangan.html

thanx anjurkan contest ni..

ciK LyndaWawa igUana said...

salam..sye join jugak..hehe

http://lyndawawa.blogspot.com/2010/08/peraduan-raya-dalam-kenangan-2010.html

ashutz said...

saye da joinn... :)
http://ashutz-amor.blogspot.com/2010/08/peraduan-raya-dalam-kenangan-2010.html

Azwandy Bin Muhamad said...

Thanks kepada kak sue, Haida, zahidah, cik lyndawawa & ashutz sebab sudi join contest ni....

wanhairi said...

Abang, dah wat daaa.... smbil2 tunggu azan subuh...akhirnya siap jugak entri contest ni... hehehe...

http://wamozuwaha.blogspot.com/2010/08/raya-dalam-kenangan.html

miemen said...

sy dah follow gak...n nak join...hehe

http://miemen3.blogspot.com/2010/08/raya-dalam-kenangan.html

najmi_paddy said...

saye pun join gak....
hehehe

cekkeya said...

salam. blogwalking dan tjumpa blog nih.

nak tanya pasal entry tuh, kalau beberapa keping gambar, pastuh kita collage kan jadi 1 keping gambar, boleh ke?

Azwandy Bin Muhamad said...

najmi- Jom join...hehe..

Azwandy Bin Muhamad said...

cekkeya- wslm... tq sudi singgah sini...
Hmm,... Contest tu nak 1 gambar je... x nak yg collage gabung gmbr...hehe...

cekkeya said...

ok sudah join ;)

http://bas-biru-abah.blogspot.com/2010/08/raya-dalam-kenangan.html

selamat bpuasa ;)

Azwandy Bin Muhamad said...

cekkeya- thanks join ye...

FaD + iLaH said...

saye baru je join..kek lapis pasti milik ku..huhu...

Q said...

akhirnya selepas membanting tulang
cabaran telah disahut
terimalah!!

http://qamarulabdullah.blogspot.com/2010/08/peraduan-raya-dalam-kenangan-2010.html

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

salam..dah join...

ni link --->http://thebluekiller.blogspot.com/2010/08/raya-dalam-kenangan.html

hope enjoy bace.. =)

ipa faiza~ said...

ipa join jugak~~ :)

http://unguisme.blogspot.com/2010/08/contest-lagi-0o.html

mier@merr said...

join jugeeeeeeeeeee

http://lightofdaprincess.blogspot.com/2010/08/raya-dalam-kenangan.html

Q said...

wandy, kau kene buat shortlist dan backlink siapa yang dah masuk kat entry ni supaya takde berlaku kekeliruan dan terlepas pandang.

Azwandy Bin Muhamad said...

Maksud ko q???

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

zama join !

ini linknye, http://zamarlyana.blogspot.com/2010/08/raya-dalam-kenangan.html

alongMiza said...

salam
sy juga ingin join contest kamu.
menang atau tidak..itu smua adat.
yang penting eratkn hubungan sillaturahim antara blogger2 sekalian.

alongmiza.blogspot.com

mama zharfan said...

me dh join!!

http://suzie284.blogspot.com/2010/08/peraduan-raya-dalam-kenangan-2010.html

Nad @ MamaZakwan said...

http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2010/08/raya-dalam-kenangan.html

saya join :)

NADIA said...

nadia nk join tapi tggu yer nadia cari pic raya ni hehehhe hilang mana lak xde lam lappy nadia niee

~dYaHaHa~ said...

salam..amor join...

http://dyahahaslittlecottage.blogspot.com/2010/08/peraduan-raya-dalam-kenangan-2010.html

amormie007@gmail.com

Q said...

letak senarai link peserta yang dah sertai untuk pengesahan penyertaan
dan tak terlepas pandang untuk dihakimi.
kat entry ni

Live. Love. Laugh. said...

bagus usaha dan niat bayu tu. saya sokong. tapi gambar yg lepas dah ada dlm laptop dan laptop rosak pulak.

p/s : next year buat lagi. saya mesti join. btw, saya dh follow anda.

salam perkenalan :)

Azwandy Bin Muhamad said...

Nur- Za, mama zarfan, Nad @ MamaZakwan, ~dYaHaHa~- Thanks join contest ni...

NADIA said...

http://nadia1589.blogspot.com/2010/08/myspace-love-animation-comments_24.html

nadia join tgk2 la yer lulus kew tak ^__^

Yaya said...

ok..sy juga suda..suda letak banner, suda link kn contest, suda tag 5 bloggers, suda follow anda n suda drop komen...n sila lawat blog sy ye.... ((:

shark said...

dah join dh...
x sabo nk rasa kek lapis tu

najlaygcantek said...

nak kek jugak!!nak jugak!!dah join dah..meh incik azwandi, datang ke belog saye meh..*sebok bentang karpet merah untuk incik azwandi*
-huh..najla..ko kalau suh membodek..haish!
http://najlaygcantek.blogspot.com/2010/08/contest-raya-dalam-kenangan.html

Azwandy Bin Muhamad said...

Salam...

Terima kasih kepada:

NADIA , Yaya, shark dan najlaygcantek.

Kerana jon contest ni...

sumpit said...

Wandy,kak teja n Lan Sumpit join contest nih..dah dipostkan di entry kami..windu ng kek lapis sarawak tu hehehe..xdpt balik Serian,dapat kek dr Sarawak pon terubat gak windu hehehe...Silalah jenguk2 di teratak kami..
http://sumpit2u.blogspot.com/2010/08/peraduan-raya-dalam-kenangan-2010.html

abad said...

aku join juak jang..............

Azwandy Bin Muhamad said...

@sumpit Thansk kak teja join contest ni...? Akak org serian ke?

Azwandy Bin Muhamad said...

@abad
joinlah...

sumpit said...

@Azwandy Bin Muhamad

Kak teja memang orang serian... cuma dah lama menetap di kelantan.....

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

salam encik azwandy:)
salam ziarah..terima kasih ats jemputan anda untuk join contest ini dan sekarang sy memaklumkan sy telahpun join.

check it out:)

here is the link:
http://fifieylycheemaration.blogspot.com/2010/08/raya-dalam-kenangan-contest-by-poet.html

Azwandy Bin Muhamad said...

@sumpit Yeke...?Hehe...
Asal org swk la eh...?

Azwandy Bin Muhamad said...

@FIFIEY LYCHEE MARATION Thanks ye join contest ni...

Budakbaik said...

menarik2!!saya pon mau join!!
ini blog saya-->http://ina-talktomyself.blogspot.com/2010/08/raya-dalam-kenanganyeaahh.html

selamat mmbaca!!huhu..hope trbuka hati nk bg saya mng..hihi:D

Cik Minie said...

minie pun ade join..;)

http://hilary3music.blogspot.com/2010/08/raya-dalam-kenangan.html

tiefazatie said...

salam wak..ifa pun nak join ye..

id follower: tiefazatie
link n3: http://tiefazatie.blogspot.com/2010/08/raya-dalam-kenangan.html

tq!best tgk kek lapis sarawak tue..=D

Azwandy Bin Muhamad said...

@Budakbaik Thanks join contest ni...

Azwandy Bin Muhamad said...

@Cik Minie Thanks join contest ni...

Azwandy Bin Muhamad said...

@tiefazatie Thanks join contest ni..

♥♫♥EiRa♥♫♥ said...

hye..

eira join..

id folower:eira

http://eiralovechess.blogspot.com/2010/08/peraduan-raya-dalam-kenangan-2010.html

Azwandy Bin Muhamad said...

@♥♫♥EiRa♥♫♥ Salam... thanks join contest ni...

Aefa Aerisya said...

Aefa join jugak http://aryuuzaki.blogspot.com/2010/08/peraduan-raya-dalam-kenangan-by-poet.html

Azwandy Bin Muhamad said...

@Aefa Aerisya Thanks join contest saya...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

memang dah lama teringin nak makan kek lapis sarawak tu...

so nk cuba nasib juga...

http://nurrcahaya.blogspot.com/2010/09/raya-dalam-kenangan.html

**kalau tak menang pon nak order bleh?? huhu...

Azwandy Bin Muhamad said...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr Thanks join contest ni.bak tem[ah? boleh je... tapi, lepas raya la..hehe...

misz FaTiN said...

da join contest..

hope penyertaan diterima..^_^

http://atentiqa.blogspot.com/2010/09/contest-raya-dalam-kenangan.html

Azwandy Bin Muhamad said...

@misz FaTiN Thanks join contest ni..

zaujahafis said...

salam cik Poet Dusun Bayu...

Sis baru ja siap tulis entri marapu...syarat tuan hamba patik sudah buat..kot ada yang tak kene sila yuk bagitahu ..ok...sudah lama jadi follower...cukup kot..ok..ni link dia....
t wat lagi ok...(^^,)

http://zaujahafis.blogspot.com/2010/09/raya-dalam-kenangan.html

Melody Iqfa said...
This comment has been removed by the author.
Azwandy Bin Muhamad said...

@zaujahafis Thanks ye join contest ni...

Azwandy Bin Muhamad said...

@Melody Iqfa Thanks join contest ni..nanti sy terjah blog kamu k...

Melody Iqfa said...

wee~ sori sori. terpakse tukar link.
mai terjah balik ok. hehe~

post link; http://melodyiqfa.blogspot.com/2010/09/raya-dalam-kenangan_02.html

thanx =))

Azwandy Bin Muhamad said...

@Melody Iqfa dah tau dah salah link...
sy dah dpt yg btl..hehe... tgk kat perhatian kpd peserta contest ni k...

syira qahira said...

salam,
ai joint tooooo..

http://sinarpelangipagi.blogspot.com/2010/09/peraduan-raya-dalam-kenangan-2010-raya.html

tq..

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe dah join..ni link..

http://cahayawanita.blogspot.com/2010/09/raya-dalam-kenangan.html

Azwandy Bin Muhamad said...

@syira qahira Thanks join contest ni..

Azwandy Bin Muhamad said...

@Nur Hawa Mohd Zin Tq eh join contest sy...

Lelord said...

salam kenal..
akak pun nak join gak

http://lelord-mamanajlaa.blogspot.com/2010/09/peraduan-raya-dalam-kenangan.html

LiErOSe~QiEmi said...

Nak join juge..

http://lieroseqiemi.blogspot.com/2010/09/peraduan-raya-dalam-kenangan-2010.html

tq

deelira@deeliraz said...

zue dah join contest nih

ni link nya;

http://deeliraz.blogspot.com/2010/09/peraduan-raya-dalam-kenangan-2010.html

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Salam TUAN rumah.. IbuAqil nak join ye.. Syarat2 semua dah follow.. TQ..
http://ssasliza-contest.blogspot.com/2010/09/raya-dalam-kenangan.html

Intan Inn said...

salam perkenalan...saya dah join yer...kalau ada syarat yang tak lengkap bagitau yer..tq


http://inniqmal.blogspot.com/2010/09/peraduan-raya-dalam-kenangan-2010-raya.html

mrs_zura said...

incik azwandy..udah follow n udah join...

http://shahzurahabib.blogspot.com/2010/09/peraduan-raya-dalam-kenangan-2010.html

nadiah said...

salam,dah join GA

http://nettskerepek.blogspot.com/2010/09/peraduan-raya-dalam-kenangan-2010.html

harap d terima

thanks

AnneRaini said...

dah join.. http://anneraini.blogspot.com/2010/09/raya-dalam-kenangan.html

Azwandy Bin Muhamad said...

@Lelord Salam..thanks join contest saya...

Azwandy Bin Muhamad said...

Terima kasih kepada semua yg join contest ni..

Life Of My Lovely Family^_^ said...

salam perkenalan.. hee sori last minute join hehe

here is my link

http://papamamadeq.blogspot.com/2010/09/raya-dalam-kenangan.html

Azwandy Bin Muhamad said...

@Life Of My Lovely Family^_^ xpe lambat...masih sempat lagi... thanks eh join...

Miza Yusof said...

penyertaan last minute. harap diterima ya.


http://hayworlds.blogspot.com/2010/09/contest-raya-dalam-kenangan.html

Azwandy Bin Muhamad said...

@Miza Yusof Masih lagi sempat sblm jam 12 tgh mlm...

sall said...

hai, lambat sudah. huhuhuuuu...

Aku & Dia

Daisypath Anniversary Years Ticker