Sahabat@Dusun Bayu

Tuesday, August 24, 2010

Anda Nak Tahu Laptop @ Komputer Anda Lelaki @ Perempuan?

Salam...

Selamat petang kepada sahabat-sahabat blogger yg disayangi...
Alhamdulillah, hari ini sudah 14 Ramadan...
Boleh dikatakan sudah separuh Ramadan telah dilalui...

Baiklah, bebalik semula kepada tajuk entri kali ini...
Saya pasti ada yg sudah tahu mengenai kaedah ini...
Poet Dusun Bayu pun tahu mengenai kaedah ini setelah menerjah blog


Terima kasih kepada beliau kerana memperkenalkan kaedah ini...Hehe..
Kepada sesiapa yg belum tahu lagi kaedah ini, jom saya tunjukkan cara
macam mana nak tahu laptop atau komputer anda lelaki atau perempuan...?

 (Sumber gambar: Encik Google)

Buka 'Notepad'
Copy and Paste perkataan dibawah
CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"

Selepas itu save as file notepad itu dan letak tajuk i love u.vbs

Kemudian save kan dan klik pada file tersebut. Anda akan mendengar suara daripada laptop atau komputer anda. Anda dengar suara lelaki atau perempuan?


Itulah caranya... 
*ayat I Love You juga boleh diubah jadi I Hate You, I Miss You, I Rindu Kamu, Saya Rindu Kamu...
Tapi, tajk file kena tukar juga...
Poet Dusun Bayu sudah cuba...Hehe...

Laptop saya keluar suara lelaki... Jadi, lelakilah jantinanya...Hehe...
Anda pula macam mana...?

 (Sumber gambar: Encik Google)

 ~~~...Apa menu berbuka puasa petang ini..?~~~

24 comments:

zalin said...

waaa..aku dapat awek siot..haha..patut la laptop ni xleh berenggang ngan aku..kih3...

wanhairi said...

Pompuan kot...hahaha...

Lurunna said...

laptop sy pempuan...ouchhh suwitttt

miemen said...

sy punye tino.. hehe

NADIA said...

nadia punya laptop pompuan hehehehhe

ms.GrEEn said...

aku punyer laki seh!!! oohoho..mmg syg amat...love u too..hehehe:)thenx...suke3

Aniza said...

Wandy!!

Hahahaha...kelakarlah. Confirm tak cari pakwe sebab suara dia macho bangat. Cancel semua borang pinangan yang diterima sebelum ni!!

Kelakar betol! Like so much entry ni

ciK LyndaWawa igUana said...

laptop saya cik pondan!hahahahaha

zaujahafis said...

gurl..tak masyuk betol..ptut dia asek emosi ja..

ashutz said...

laptop kamik gegurl..tp xcukup ayu la..

suzie rahman said...

cm pondan je suzie nya.uwaaaa

miemen said...

aisemen...dpt pompuan la plak...igt nk dpt laki td...huhuhu

hentakbelipat said...

laptop aku elaki tua gatai..rasa mcm gay skarang ni

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

awat saye wat xjadik..?
adakah my lappy khunsa..?

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

da jadi! laptop i gurl..haha

najmi_paddy said...

wah...laptop saye laki2..padan la lasak..da jatuh bnyak kali still maintain hebat..hehhee

LiFe KaMi said...

laptop kami bisu ,tak tau jantina..huhu

silent MONOLOGUE said...

laptop saya jantan wak..

haha

patot la even da patah join antara skrin n body tp menten macho...

jantan rupenyeee...

hehe

Azwandy Bin Muhamad said...

Salam... Semua dah tau jantina laptop & komputer korg kn...?
Hehe...

amira said...

alamak..dapat girl..huk2

Azwandy Bin Muhamad said...

Tahniah...haha... mcm lahir ank plak...

Azwandy Bin Muhamad said...

@silent MONOLOGUE

Tu la pasal... Mmg lasak laptop awk tu...

zahidah dihaz said...

dah buat...lelaki la...memang patut pun still maintain walaupun screen dah nak terpisah dari body...hehehehe

Muslihin Mustapa said...

Aku dpt model jamaica voice suke nyeee...misss my laptop...I will take care of u

Aku & Dia

Daisypath Anniversary Years Ticker