Sahabat@Dusun Bayu

Wednesday, August 25, 2010

Bonus Duit Raya RM 500 Untuk Kakitangan Kerajaan & Pesara Kerajaan

Salam...

Alhamdulillah...
Hari ini sudah masuk 15 ramadan...
Sudah separuh ramadan telah dilalui...
Marilah kita meningkatkan lagi amalan pada bulan yg mulia ini...

 Akhirnya dapat juga bonus...(Sumber gambar: Enck Google)

Alhamdulillah juga, untuk Hari raya tahun ini, kerajaan Malaysia telah bersetuju memberikan 
BONUS DUIT RAYA 
sebanyak
RM500.00
kepada kakitangan kerajaan & pesara kerajaan...
Macam saya pula yg kerja...Hehe...

KUALA LUMPUR: Kerajaan bersetuju membayar Bantuan Khas Kewangan sebanyak RM500 kepada kakitangan awam dalam Gred 1 hingga 54 dan pesara kerajaan.

Bayaran akan dibuat sebelum 1 Syawal. - BERNAMA


Alhamduillah...Dpt juga bonuskan...? (Sumber gambar: Encik Google)
Bonus duit raya ini bertujuan untuk meringankan beban kepada kakitangan kerajaan dan pesara kerajaan sempena hari raya yang akan disambut tidak lama lagi...

 Mak ayah bolehlah bagi duit raya kat anak-anak..Hehe... (Sumber gambar: Encik Google)

Kepada kawan-kawan saya yg kerja kerajaan, bolehlah belanja saya...Hehe...
Duit raya juga...

~~~...Jom pegi terawih...~~~

14 comments:

wanhairi said...

Bro, takde kad raye ke untuk org semenanjung???

Azwandy Bin Muhamad said...

Kad raya?
Hmmm...ada dlam perancangan nak bagi kat semua yg join contest Raya dalam kenangan..Hehe...

Tengok la macam mana..kalau ada rezeki la...hehe...

Aniza said...

Salam

Wandy, insya--Allah, 35 tahun lagi, kita pun akan terima bonus ni juga kalau tak dimansuhkanlah. Lagi satu, ibu bapa kasi anak duit raya > SETUJU BANGAT!!

tapi kalau kita kena kasi anak2 saudara duit raya... ermmmmmmmm........kopak!!

semoga cepat sembuh ye. banyakkan minum air suam.

wanhairi said...

huhuhu...harap2 ada rezeki...

Azwandy Bin Muhamad said...

Aniza- Wslm... nape tunggu lama sangat samapi 35tahun niza...?
Huhu...

Mana la nak korek duit nak bg anak2 sedara ni..Huhu...

Thanks niza doakan kesihatan sy...

Azwandy Bin Muhamad said...

wanhairi- Amin..hehe...

ciK LyndaWawa igUana said...

abg hansem dapat bonus oow.....

siney umah kitak tek..
lak mek agak...

ngan syarat kitak berik duit raya ngan kmk...hehehhe..
selamat hari raya.....=)

Azwandy Bin Muhamad said...

@ciK LyndaWawa igUana Abang indah gik...Kmk mudak gik dari ktk bah... Kedong kmk dah keja...Huhu... Kmk blm keja gik kak oi...Huhu...

Q said...

nak mintak duit raya dgn ayah ko la. huhu...

Azwandy Bin Muhamad said...

@Q Jom dtg beraya rumah aku...

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said...

salam

wah..beshnyer saper keje kerajaan...nk gak wet rm5oo..

nih yang nk kene kerja under government nih..huhu..tp lmbtnyer nk abis bljr nih..huhuhu.. =)

Puteri Dyla Qistina said...

hihi, arap2 dgn kehadiran komen usna di ruangan blog ini boleh membuatkan my senior cpt Baek gitu~ :D *wink!

get well soon :)

Azwandy Bin Muhamad said...

@♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ wslm... Tu la...Dpt gak bonus kn... Hehe... Brpa lama lagi stdy?

Azwandy Bin Muhamad said...

@Puteri Dyla Qistina Thanks husna doakan sy... Dah makin sembuh ni...Hehe..

Aku & Dia

Daisypath Anniversary Years Ticker