Sahabat@Dusun Bayu

Saturday, August 28, 2010

Sotong kurita makan apa?

Salam...

Sahabat-sahabat...
Saya perlukan pertolongan...
Sesiapa yg tahu apa makanan sotong kurita boleh ke tidak beritahu saya...
Sebab saya sedang membela seekor sotong kurita...
Sotong kurita ini abang saya dapat semasa dia pergi ke laut dua hari yg lepas...
Sotong kurita ini kecil lagi...
Tapi sangat comel sebab tangannya yg banyak & panjang itu...
Hehe...

Jadi sekarang ini saya tidak tahu apa makanan sotong kurita...
Saya sudah beri sotong kurita tu makan isi udang...
Tapi, sotong tu belum lagi menjamah isi udang yg saya berikan...
Sesiapa yg tahu tolong maklumkan kepada saya k...
Ini bukan sotong kurita saya... (Sumber gambar: Encik Google)

Sotong kurita saya macam ni la...(Sumber gambar: Encik Google)

Saya takut sotong kurita tu mati...
Huhu...

~~~...Nanti saya uploadkan gambar sotong kurita tu...~~~

27 comments:

amira said...

wakaka.. bela sotong kurita ke?? jaga elok2..mira pon tak taw pe makanannya

chocolate strawberry said...

eh?? nak bela smpai dia besar kew??

Azwandy Bin Muhamad said...

@amira Ha a...xpe la x tau k...

Azwandy Bin Muhamad said...

@chocolate strawberry Yup..nak bela sampai besar..hehe... mcm sotong paul tu..hehe...

Puteri Dyla Qistina said...

senior wandy, setahu usna dia akan makan ikan2 kecil. kalau yang baby udang pun betul la tuh. just kalau boleh jangan la tgk die sgt, biar kan dia dan letak dia dalam tempat gelap. privasi gitu~ :)gudluck!

Azwandy Bin Muhamad said...

@Puteri Dyla Qistina Mmg abg letak kat tempat gelap...Suka tgk sotong tu men pancut2 air...hehe...

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

bg die susu..hehe..

xtau lorr..

Azwandy Bin Muhamad said...

@sue@p.l.e.i.a.d.e.s xde susu la kak sue... hmmm.. kak sue ade? mntk ckit...hehe... Wow, mcm luch je...hahaha...

Onelove...Jambu merah warna said...

bagi mnum susu..hahaha
comel gler la kamu, x pnah2 org bela sutun tu..nk bela jgk la..haha

nik said...

ikan ikan kecik tak silap dulu tengok dalam discovery channel

Azwandy Bin Muhamad said...

@Onelove...Jambu merah warna Jom la bela juga...hehe...

Azwandy Bin Muhamad said...

@nik Ok...thanks nik...

najihah sahami said...

wah...sotong kurita...erm...xsilap saya..die makan budak nama azwandy kot....hehehe

silent MONOLOGUE said...

haha

awak bela sotong wak?

soffea said...

wow.. sotong kurita as a pet. nice ;)

pelangi said...

nya makan ketamm, terutamanya makanan laut jwak yg lebih kecik gik darinya

cik botoX said...

wuhuuu...
sotong kurita yg comel..=)
makan ape yerk...
huhu..
mcm tatao la plak..
ikan kot..

Faizal n Fashitah said...

Sotong kurita? wow cool! actually makanannya: ikan2 kecik (yang masih idup). Anyway, goodluck with your new sotong! ekekek..

Wan Gerrard said...

hmm mungkin makanan ikan boleh kot, ntah Gerarrd tak pasti

Azwandy Bin Muhamad said...

@najihah sahami Hmmm... Mana nak dapat budak nama Azwandy tu eh?haha... Pandai sungguh kamu bergurau...

Azwandy Bin Muhamad said...

@silent MONOLOGUE Ha a wak..bela sotong kurita...Nape xcaye?

Azwandy Bin Muhamad said...

@soffea Kebetulan dah dapat..bela je la..hehe... LAgi pon sotong kurita ni unik...

Azwandy Bin Muhamad said...

@pelangi Kmk beriknya mkn ikan kecik jak...hehe..

Azwandy Bin Muhamad said...

@cik botoX Ramai yg ckp mkn ikan kecik..hehe....

Azwandy Bin Muhamad said...

@Faizal n Fashitah Ok...thanks... Tu la...Ikan kecik yg masih hidup...hehe..tq ye..

Azwandy Bin Muhamad said...

@Wan Gerrard Ramai yg ckp sotong makan ikan kecik2 tu..hehe...

Puteri Dyla Qistina said...

senior wandy: abg letak tmpt gelap tp p skodeng die main pancut2 air.. ish malu la diee~ :)

Aku & Dia

Daisypath Anniversary Years Ticker